Gazete Vatan Logo

Ancak Türkiye'de olur!

17 tonluk kiriş ve 4 tonluk bom, İzban banliyö hattına düştü. Olayın gece olması facianın önüne geçti

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, istasyona 20 metre mesafede yapımı süren viyadüğün ayaklarına yerleştirilmek istenen kirişi taşıyan vincin bomu kırılınca, 17 tonluk kiriş ve 4 tonluk bom, İZBAN banliyö hattına düştü. Gece sefer yapılmaması ve aşağıda çalışan işçi bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.

Olay, bugün saat 02.00 sıralarında, İzmir'in Aliağa ile Menderes ilçeleri arasında yolcu taşımacılığı yapan İZBAN banliyö hattının Egekent İstasyonu'na yaklaşık 20 metre mesafedeki köprü çalışmalarında meydana geldi. Araç güzargahı olarak kullanılacak olan Evka- 5 ile çevre yolunu birbirine bağlayacağı belirtilen viyadüğün yapım çalışması sırasında yaşanan kaza yürekleri ağza getirdi.

ENERJİ HATTI ZARAR GÖRDÜ

İZBAN'ın sefer saati 01.00 sıralarında sonlanınca, raylardaki elektrik akımı kesildi. Ardından Karayolları adına bir taşeron firma tarafından yürütülen çalışma başladı. Viyadüğün ayağına konulmak üzere önceden bölgeye getirilen prefabrik beton kiriş, vinç tarafından yerden alındı. Yaklaşık 100 ton kaldırma kapasitesi olduğu belirtilen vinçle kaldırılan 30 metre uzunluğundaki kiriş, sütunların üzerine yerleştirilmek istenirken, taşıyıcı metal bom kırıldı. 4 tonluk bom ile 17 tonluk kiriş, büyük bir gürültüyle rayların üzerine düştü. Bu sırada İZBAN hattına elektrik sağlayan enerji hattı da zarar gördü.

30 METREDE MAHSUR KALDI, İTFAİYE KURTARDI

Çalışmanın gece yapılması ve o sırada aşağıda işçinin bulunmaması, olası bir facianın önüne geçti. Şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı iş kazasında, viyadüğün ayaklarında montaj yapmak için yerden 30 metre yükseklikte çalışan işçilerden, evli ve 3 çocuk babası Enver Kağan (50) burada mahsur kaldı. Vincin zarar görmesi üzerine aşağı inemeyen Kağan, çağrılan itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden indirildi.

HAT ULAŞIMA AÇILDI
Hattın üzerine düşen kiriş ve vincin metal bomunun kaldırılması için gece başlatılan çalışmalar, havanın aydınlanmasıyla sürdü. Önce vincin bomu işçiler tarafından kesildi. Bölgeye gelen başka bir vinç de rayların üzerine indirilen bomu, buradan güvenli bir bölgeye kaldırdı. Ardından rayların üzerindeki kiriş de buradan alındı. Kiriş ve bomun düşüşü sırasında zarar gören, İZBAN trenine enerji sağlayan hattın tamirine başlandı. Hat yapılan onarım çalışmalarının ardından saat 10.20 itibariyle çift yönlü olarak ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı