Gazete Vatan Logo

Anayasa için oy istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir ziyaretinde 7 Haziran’daki seçimlerin önemli olduğunu belirterek yeni anayasa için halktan destek istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de toplu açılış törenine katıldı ve alanda toplanan yaklaşık 15 bin kişiye seslendi. “Türkiye emin ellerde” diyen Erdoğan, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Hedef 2023 var. Yeni Türkiye ve yeni Anayasa için siz iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız. Nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli irade sağlam olarak ortaya çıkmışsa, inanıyorum ki Haziran’daki seçimde de sizler yine iradenizi güçlü bir şekilde ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin önünü açacaksınız. Yeni Anayasa’nın yapımına iradenizle destek vereceksiniz.”

Kılavuzu karga olan...

Konuşmasında Somali ziyaretinden söz eden Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun montaj fotoğrafla parti grubunda yaptığı konuşmayı isim vermeden eleştirdi ve şunları söyledi:

“Somali Cumhurbaşkanı bana, ‘Eğer serbest bıraksaydık, 1 milyon kişi yollara dökülür, sizi karşılamaya gelirdi ama biz güvenlik için izin vermedik’ dedi. Bu muhabbeti çok iyi anlamak lazım. Kimi siyasi parti liderleri çıkıyor, ‘Ne işiniz var oralarda’ diyor. Adama sorarlar, 10 bin kilometre öteden gelip Suriye’de, Irak’ta ne işiniz var derler. Biz Somali’ye sahip çıkarken, ana muhalefetin genel başkanı çıktı, Somali’de hastaneye yaptığım ziyareti, meseleyi anlamadan dinlemeden, çocuklara dağıttığım hediyeleri bilmeden, bir saygısızlık yaptı ve bu saygısızlığın sonunda da yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın....biliyorsunuz, söylememe gerek yok. Bu edep dışı, bu montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu, kendisi küçüldü, küçük düştü, Türkiye’ye de dünyaya da rezil oldu. Bunların kılavuzu paralel yapı.”

Haberin Devamı

Karşılamada ‘Diriliş’ marşı
Erdoğan’ın törende yapacağı konuşma için Cacabey Meydanı’na hazırlanan platforma tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler çıktı. Kırşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana gelişinde 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler ve ‘Diriliş’ marşıyla karşılandı.

Haberin Devamı