Gazete Vatan Logo

Anaokulunda şoke eden olay! Kamera görüntüleriyle ortaya çıktı

İzmir Foça’daki Özel Mutlu Nesiller Anaokulu’nda, 3.5 yaşındaki çocuklarına öğretmeni Tuğçe Gülbin tarafından şiddet uygulandığını kamera görüntüleriyle ortaya çıkaran aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Anaokulunda şoke eden olay! Kamera görüntüleriyle ortaya çıktı

İzmir'in Foça ilçesindeki Özel Mutlu Nesiller Anaokulu'nda henüz 3.5 yaşında olan E.E.T'nin ailesi, çocuklarının öğretmeni Tuğçe Gülbin tarafından şiddete maruz kaldığı iddiasıyla Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Sevde Canik, "Küçücük çocuğa eziyet ve işkence yapıp döven öğretmenin peşini asla bırakmayacağız. Çocuk şu an okul kelimesini duyduğunda bile ağlıyor. Anne ve babanın psikolojisi bozuldu. Anne işini bırakmak zorunda kaldı" dedi.

ARKADAŞ TAVSİYESİYLE

Olay geçtiğimiz aylarda İzmir'in turistik ilçesi Foça'da yaşandı. Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli astsubay baba Burhan T. ve özel sektörde çalışan anne Seda Coşkun T, 3.5 yaşındaki çocukları E.E.T'yi ilçede arkadaş tavsiyesi ile Özel Mutlu Nesiller Anaokulu'na gönderdi. Ancak son günlerde çocuklarında bir sorun olduğunu fark etti ve yaptıkları incelemede çocuklarının vücudu ve kollarında tırnak izlerini görünce büyük şok yaşadı. Eşiyle birlikte anaokuluna giden baba Burhan T. okuldaki görüntüleri istedi. Anne ve baba görüntülerde, çocuklarına öğretmeni Tuğçe Gülbin tarafından fiziksel ve psikolojik şiddet uygulandığını görünce isyan etti.

Haberin Devamı

PSİKOLOĞA İZLETTİRDİLER

Okulun sorumlusu Cemal Kızıldağ'ın okulda olmadığını belirten anne Seda Coşkun T, "Anne ve baba olarak aldığımız bu görüntüyü biz yanlı ve taraflı düşünmüş olabiliriz diye psikoloğa da izlettirdik. Onun da görüntüleri izledikten sonra 'Bu kabul edilemez' demesi üzerine şikayet etmeye karar verdik. Bu görüntüleri izleyince bizim bile psikilojimiz bozuldu. Avukatımız Sevde Canik aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. Bu işin peşini asla bırakmayacağız" dedi.

OKULUN ADINI DUYMAK İSTEMİYOR

Çocukla yaptıkları görüşmede okula gitmek istememesi ve agresif hareketlerde bulunması üzerine okula gittiklerini ve kayıtların bazı bölümlerinin silindiğini ileri süren avukat Sevde Canik, Yeni Asır'a şunları söyledi:

"Konuyla ilgili olarak tarafımızca Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Darp raporuyla video görüntüsünü sunduk.

Haberin Devamı

Küçük bir çocuğa okulda şiddetin kabullenilebilir tarafı yok. ÇOCUK haklarına dair çalışmalar yürüten bütün STK'ları süreci takibe davet ediyoruz. Bu işin asla peşini bıkamayacağız. Çocuk okul lafını duyduğunda bile ağlayarak okula gitmek istemediğini söylüyor. Bu kabul edilemez"

AİLE ARASINDA KAPATALIM DEDİLER

Küçük çocuğun babası astsubay Burhan T, "Gözümden sakındığım küçücük evladımı eve getirdiğimde kollarında tırnak izleri gördüm ve 'Bana artık okula gitmek istemiyorum' dedi. Bu bir baba ve anne için çok acı. O öğretmen kendi çocuğuna aynı şiddet uygulansa neler hisseder, merak ediyoruz. Üstelik bize bu konuyu aile arasında kapatmayı teklif ettiler" dedi.? (Yeni Asır)