Gazete Vatan Logo

Anaokulları kapandı mı? Özel anaokulları kapanacak mı? Anaokullarında uzaktan eğitim kararı!

Koronavirüs salgını nedeniyle yeni tedbirlerin hayata geçirilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. Okul öncesi eğitim ile ilgili karar alan MEB, okul öncesi kurumlarda "Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi" ve "Uzaktan Eğitim"e ilişkin iki yazı gönderdi. Pek çok kişi de bu gelişmenin ardından 'Anaokulları kapatıldı mı? Özel anaokulları açık mı? Anaokulları tatil mi? Anaokullarında eğitim nasıl olacak?' sorularını araştırıyor. İşte anaokulları ile ilgili MEB'in kararı...

Anaokulları kapandı mı? Özel anaokulları kapanacak mı? Anaokullarında uzaktan eğitim kararı!

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle yeni koronavirüs tedbirleri devreye alındı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için de kısıtlamalar getirildi. Okullarda eğitimin online olarak devam etme kararı alınmıştı. Son tedbirlerin açıklanmasıyla birlikte MEB okul öncesinde eğitim ile ilgili 81 il Milli Eğitim Müdürlükleri'ne yazı gönderdi. Peki, Anaokulları kapatıldı mı? Özel anaokulları açık mı? Anaokulları tatil mi? Anaokullarında eğitim nasıl olacak? İşte detaylar...

ANAOKULLARI KAPATILDI MI? CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni tedbirler arasında anaokullarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Kabine toplantımızda ilave istişare elde ettik. Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Üretim tedarik lojistik sağlık tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecektir. Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir. 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir.Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

Haberin Devamı

MEB 81 İLE YAZI YOLLAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yolladı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderilen yazıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alınabileceği bildirdi.

Haberin Devamı

ANAOKULLARINDA UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce, il milli eğitim müdürlüklerine, Genel Müdürlüğe bağlı okul öncesi kurumlarda "Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi" ve "Uzaktan Eğitim"e ilişkin iki yazı gönderildi. "Okul Öncesinde Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi"ne ilişkin yazıda, resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine, 20 Kasım-4 Ocak arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği ancak anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacağı anımsatıldı.

Okul Öncesinde Uzaktan Eğitim" sürecine ilişkin yazıda da çocukların, eğitim etkinliklerinde bir yetişkinin desteğine ihtiyaç duymaları ve ekran karşısında uzun süre kalmanın onların gelişimlerine olan olumsuz etkileri de düşünülerek okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocukların öğretmen rehberliğinde yüz yüze eğitime devam etmelerinin öncelikle tercih edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kovid-19 salgınının seyri ve diğer zaruri nedenlerle okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim yapılamaması halinde, bu eğitim kademesine özgü olacak şekilde uzaktan eğitim yönteminin belirlenmesine ihtiyaç duyulduğu aktarılan yazıda, uzaktan eğitimde dikkat edilmesi gereken hususlar sıralandı. Buna göre, uzaktan eğitim yapılması halinde, öğretmenler, ailelerle bire bir, telefonla, çevrim içi gruplar kurarak veya mektup gibi bir yöntemle iletişim kuracak. Her öğretmen, güne başlama, oyun, beslenme, temizlik, etkinlik ve dinlenme sürelerini de içerecek şekilde çocukların ev ortamında yapabileceği özellikte günlük eğitim akışlarını 6 etkinlik saati olarak hazırlayacak. Günlük eğitim akışlarında bir etkinlik saati 20 dakikayı geçmeyecek.

Bunun yanı sıra ailelerin imkanlarına göre, günlük eğitim akışlarının mümkünse günlük, değilse haftalık olarak en uygun iletişim araçları (EBA, telefon, iletişim grupları, e-posta veya mektup) kullanılarak ailelere ulaştırılacak ve etkinliklerin yapılması konusunda ailelere rehberlik edilecek.

Haberin Devamı

TRT EBA İlkokul kanalında yayınlanan okul öncesi etkinlik kuşağının çocuklar tarafından takip edilmesinin ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimi ile diğer yayınlardan yararlanması sağlanacak.Ailelerin imkanlarının uygun olması ve öğretmenin istemesi durumunda, günlük eğitim akışlarındaki bazı etkinlikler (deney, öykü okuma, bilmece, tekerleme, jimnastik, şarkı, oyun, parmak oyunu gibi) video kaydına alınarak ailelere gönderilebilecek.

Öğretmenler, uzaktan eğitim sürecine yönelik izleme ve değerlendirme çalışmalarını her gün yapacak. Ailelerin imkanları doğrultusunda, EBA üzerinden sağlanan canlı ders uygulamasının yanı sıra açık kaynaklı ve okul yönetimlerince denetlenebilir diğer güvenilir platformlar da kullanılarak, haftada en az üç kez olmak üzere çocuklarla grup halinde canlı iletişim kurulacak, etkinlikler yapılacak. Grup halinde yapılan çevrim içi etkinliklere katılamayan çocuklarla haftada en az üç kez birebir görüntülü veya sesli iletişim kurulacak ve bunun için gerekmesi durumunda okul imkanları (telefon, bilgisayar, internet) kullanılacak.