Gazete Vatan Logo

Anadolu piyasasına ‘katkı’ sağlayacak

Devletin vereceği 15 bin liralık konut katkısı İstanbul piyasası için az bulunsa da Anadolu’da ev alacak kesimi etkileyecek. Teşvik, İstanbullu birçok firmanın Anadolu’ya yönelmesi için cesaretlendirici olacak

Anadolu piyasasına ‘katkı’ sağlayacak

KENDİSİNE ait konutu olmayanlara verilecek 15 bin liralık konut desteğinin esaslarının belirlenmesi sektörü memnun etti. Konut hesabı açarak, en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapanlar, bu destekten faydalanabilecek. Sektör temsilcileri, desteğin büyükşehirlerden ziyade Anadolu’da konut alacaklara fayda sağlayacağını vurguluyor.

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, rakamın sosyal konut ihtiyacı için bir anlam ifade edebileceğini, ancak orta ve üstü konutlar için katkı sağlayacağını düşünmediğini söyledi. Çelik, İstanbul, Ankara gibi metropollerde olmasa da Anadolu’nun pek çok kentinde hareket oluşturabileceğini söyledi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, ilk kez konut alacaklara özel verilecek devlet desteğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte uzun vadede piyasaya canlılık geleceğinin altını çizdi. Desteği sadece İstanbul için düşünmemek gerektiğini ifade eden Dumankaya, İstanbul için çok büyük olmasa da İstanbul dışındaki şehirler için önemli bir destek” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu şehirlerine açılmanın vakti geldi

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan Dağ, katkının alt gelir seviyesinde ilk kez ev alacaklar için önemli olduğunu ifade ederek, “Sadece İstanbul diye düşünmemek gerekiyor. İstanbul için çok büyük görünmese de Anadolu için daha değerli bir adım olacak” diye konuştu. KLK YAPI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan Kulak da şunları söyledi: “Anadolu şehirlerinde ortalama ev fiyatlarını düşünürsek İstanbul için küçük gözüken bu rakam Anadolu’da önemli hale gelebilir. Markalı konut üreticilerinin küçük şehirlere yönelmesinin zamanı geldi.”