Gazete Vatan Logo

Anadolu'dan sipariş yağdı

Lüks Infiniti’ye Anadolu’dan sipariş yağdı, satış hedefini 500 adede çıkardı

Lüks otomobil satışları 2010 yılında da dolu dizgin gidiyor. İlk 3 ayda 150 bin euronun üzerinde fiyatlarla satıyan lüks ve premium araçların satışı 2009’un aynı dönemine göre yüzde 21 artış gösterdi. Birçok marka müşterilerine araç yetiştirmekte zorlanıyor, merkezden daha fazla araç alabilmek için uğraşıyor. Citroen, Subaru markalarından sonra Japon Infiniti’yle lüks segmente giriş yapan Bayraktar Holding de, bu pazardan oldukça memnun. Hatta şimdiden 2015 yılı projeksiyonlarına bile yapmışlar...

Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, ilk 3 ayda 25 adet Infiniti sattıklarını belirterek, otomotiv pazarındaki bu olumlu trendin sürmesi halinde 2010’u 150-200 araçla kapatabileceklerini söyledi. Infiniti markasının Türkiye’de yeni olduğunu hatırlatan Bayraktar, önümüzdeki döneme ilişkin ise iddialı hedefler koymuş. Bayraktar, “Lüks pazarı sürekli büyüyor, 150-200 adetler bizim için yeterli değil tabii. İleriki dönemde birçok yeni Infiniti modeli Türkiye’ye gelecek. Dizel Infiniti’lerin satşına Haziran’da başlıyoruz. Yeni M Serisi’ni getireceğiz. Markanın daha küçük modelleri de satışa sunulacak. Bu sayede 4 yıl sonra yılda 500 adetlik Infiniti satışına ulaşırız” dedi.

Infiniti’nin müşteri kitlesine değinen Mustafa Bayraktar, ilginç bir noktaya parmak bastı: “Satışlarımızın yarısı Anadolu’dan. Araca yoğun ilgi var.”

Bayraktar, yıllık 500 adetlik satışa ulaşmak için showroom ağını genişletmek istediklerini ifade ederek, şimdiden çalışmalara başladıklarını kaydetti. Bayraktar, ”Ankara’da Infiniti showroom’u açmak için bu hafta fizibilite çalışmalarına başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı