Gazete Vatan Logo

Anadolu’da devrim yaptı Skoda’nın en hızlısı oldu

Skoda Türkiye, satışlarını yüzde 40 artırarak, ‘en hızlı büyüyen ülke’ unvanını aldı.

Skoda’nın bu performansında, Anadolu’daki talebin İstanbul’u sollaması etkili oldu,

Son 2 yılda piyasaya 6 yeni model sunan Skoda, atağının meyvelerini toplamaya başladı. Yeni dönem stratejisiyle imajını da yükselten Türkiye, Skoda dünyasının en fazla büyüyen pazarı oldu,

Skoda, Avrupa’daki keskin daralmaya rağmen geçen yıl Türkiye’de 10 bin adetlik satışla yüzde 33’lük büyümeye imza attı. Büyüme trendi bu yıl da devam etti. Skoda Türkiye, satışlarını ilk 6 ayda yüzde 40 artırdı.

Bu sayede Türkiye, Skoda’nın ‘özel statülü’ ülkeler arasına girdi. Skoda’nın büyümesinde Anadolu’da gerçekleştirdiği satışların, İstanbul ile birlikte Marmara Bölgesi’ni geçmesi etkili oldu.

Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, bu büyümeyle Avrupa’da ilk 15 pazar arasında yer aldıklarını belirterek, “Avrupa ‘da yüzde 7 civarında bir daralma var. Bizden daha fazla büyüyen ülke yok. Skoda bizi özel statülü pazar olarak görmeye başladı. Yani bu pazardan beklentileri yüksek ve ona göre stratejilerini, vereceği destekleri belirliyor” dedi.

Geniş aileler istiyor

Marka olarak Anadolu’da kuvvetli olduklarına dikkat çeken Senyücel, şöyle devam etti: “Satışlarımızın yüzde 32’si İstanbul’da, yüzde 62’si Anadolu’da gerçekleşiyor. Anadolu’da geniş aileler tarafından talep görüyoruz. Çünkü geniş aileler çok. Ayrıca makam aracı olarak da çok tercih ediliyor.”

Yeni model rüzgarı

2013’te 12 bin adedin üzerinde satışa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Tolga Senyücel, “Yeni model atağımız sürecek. İlk önce yeni Yeti satışa sunulacak. 2014’in ilk çeyreğinde Spaceback, 2014’ün ikinci yarısında yeni Fabia gelecek. Bu yüzden gelecek yıl daha iddialı olacağız. Hedefimiz 15 bini geçmek” diye konuştu.

Türkiye’ye özel yeni Superb

Otomotiv markalarının ‘Türkiye’ye özel üretim model’ furyasına Skoda da katıldı. Skoda, yenilenen Superb’e pazarda büyük talep gören ‘1.6 litre dizel-otomatik’ takviyesi yaptı. Superb, Türkiye’de bir benzinli ve üç de dizel motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Start/Stop ve fren enerjisini geri kazanım sistemleri sayesinde otomobilin yakıt tüketimi yüzde 19’a varan oranda düşürüldü. Aracın fiyatı 58 bin 900 liradan başlıyor.

Haberin Devamı