Gazete Vatan Logo

Anadolu AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi, Anadolu AÖF için diğer birçok fakülte gibi final sınavları ile sona erdi. 2016 - 2017 bahar dönemi başlamadan önce, milyonlarca öğrencisi olan Anadolu AÖF’ün kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman yapılacağı önem kazanmış durumda. Anadolu AÖF öğrencilerinin merakla beklediği kayıt yenileme işlemleri ile ilgili tüm detaylar ve diğer Anadolu AÖF gelişmeleri haberimizde mevcut.

Anadolu AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

1 buçuk milyon civarı Anadolu AÖF öğrencisi, final sınavlarına girdikten ve sonuçların açıklanmasının ardından, artık kayıt yenileme işlemleri ile ilgilenmeye başladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin verdiği bilgilere göre, Anadolu AÖF kayıt yenileme tarihleri, 13 Şubat 2017 Pazartesi ile 24 Şubat 2017 Cuma günü arası olarak belirlendi. Bir şekilde bu tarihlerde kayıt yenileme işlemlerine başlayamamış ya da kayıt yenileme işlemlerini tamamlayamamış öğrenciler için ise, 24 Şubat 2017 Cuma günü mesai saatleri arası kayıt yenileme tarihi olarak belirlendi.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Anadolu AÖF Kayıt İşlemleri İçin Gerekli Olan Belgeler

Birçok özel veya kamu kurumu ile yapılan işlemlerde olduğu gibi, Anadolu AÖF kayıt olma ve kayıt yenileme işlemlerinde de birçok belge gerekli oluyor. Anadolu Üniversitesi’nin AÖF kayıtları için öğrencilerden istediği belgeler, Fotoğraflı ve imzalı formlar, öğrenci bilgi formu, öğrenim belgesi, internet üzerinden yapılan başvuru belgesi, fotoğraf ve askerlik durumunuzu belirten resmi belge. Bu resmi belgelerden herhangi birinin eksik olma veya yanlışlık olması durumunda kayıt işlemlerinde sıkıntı yaşanması olası gözüküyor.

Haberin Devamı

Anadolu AÖF Harç Yatırma İşlemleri

Anadolu AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ilk adımı, kayıt olduğunuz, öğrencisi olduğunuz program için belirlenen harç ücretini yatırmanızdır, belirlenen bu harcı yatırdıktan sonra öğrenciler kayıt yenileme işlemlerine başlayabilir ve ders seçim işlemlerine başlayabilir. Anadolu AÖF programları için harç ücretleri, genellikle 290 lira ve civarı olarak belirlenmiş durumda.

Bu harç ücretini, yalnızca Vakıfbank Şubelerine giderek veya Vakıfbank İnternet Bankacılığı’nı kullanarak ödeyebilirsiniz. Bu yollar dışında herhangi bir şekilde, EFT, posta yoluyla havale, banka yoluyla havale gibi yollar okul tarafından kabul edilmemektedir.

Haberin Devamı

Size en yakın Vakıfbank Şubesine giderek, T.C. kimlik numaranız ve harç ücretini ödeyip kayıt yenileme işlemlerini yapmak istediğiniz bölüm veya program adını söyleyerek kayıt yenileme için gerekli ücreti yatırabilirsiniz. Ancak, her zaman banka şubesine gitmeniz gerekmiyor. Kayıt yenileme ücretleri için internet bankacılığı da Anadolu Üniversitesi ve Vakıfbank tarafından kabul ediliyor.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı aracılığı ile kayıt yenileme harç ücretlerini ödemek için, Vakıfbank internet adresi ve internet bankacılığı seçeneğini tıklamanız gerekiyor. Bu adımlardan sonra ise, ödemeler kısmından eğitim ile ilgili ödemeleri ve buradan da Harç işlemleri menüsüne ulaşmalısınız. Öğrenci numarası ve T.C. kimlik numaranızı doğru bir şekilde girdikten sonra, ödemeniz gereken harç ücreti tutarını görebilirsiniz. Ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra, ödeme yaptığınıza dair dekontu alıp saklamanız yararınıza olacaktır.

Anadolu AÖF Bahar Dönemi Vize, Final ve Tek Ders Sınavı Takvimi

Haberin Devamı

Anadolu AÖF için, kayıt yenileme ve ders seçimi işlemleri tamamlandıktan sonra, 2016 2017 eğitim öğrenim yılı bahar dönemi başlayacak. Bahar Dönemi boyunca düzenlenecek olan vize, final ve tek ders sınavlarının tarihleri de belirlendi. Buna göre, bahar dönemi ara sınavları 15 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde, Bahar dönemi final sınavları 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, tek ders sınavları ise 15 Temmuz 2017 tarihinde düzenlenecek.