Gazete Vatan Logo

Anadol dünya yollarında

Otosan'ın Anadol'u yarışa Çin Seddi’nden başladı hedef 250 öğrenciye burs sağlamak

GANTEK Teknoloji’nin Başkanı Ahmet Şefik Öngün ile Martı Konteyner Hizmetleri’nin Başkan Yardımcısı Erdal Tokcan’dan oluşan Türk ekibi, Pekin-Paris Rallisi’ni sosyal sorumluluk projesine çevirdi. Türkiye’nin devlerinin sponsor olduğu yarıştan 2 milyon dolar gelir bekleniyor. Bu para 250 üniversite öğrencisinin eğitimine harcanacak

1907 yılından bu yana yapılan ve Türkiye’den ilk kez bir takımın Türk otomotiv sanayinin öncüsü olan, Otosan’ın 1967’de ürettiği 371 şasi numaralı Anadol A1 ile katılım gerçekleştirdiği Pekin-Paris Rallisi, dün başladı. Pekin’den başlayıp Moğolistan, Gobi Çölü, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Türkiye, Yunanistan ve İtalya’dan geçerek Paris’te tamamlanacak olan uluslararası klasik otomobil dayanıklılık yarışı “Peking to Paris 2010”, 36 gün sürecek. Yarışta, İngiltere, Amerika, Avustralya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Danimarka, Yeni Zelanda, Belçika, Lüksemburg gibi değişik ülkelerden 106 katılımcı yer alacak.
Devler sponsor oldu
Yarışın, Cook Adaları Türkiye Fahri Başkonsolosu, Gantek Teknoloji Bilişim Çözümleri A.Ş’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün ile Martı Konteyner Hizmetleri A.Ş’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Tokcan’dan oluşan Türk ekibi, Pekin-Paris Rallisi’ni yarıştan öte bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü. Ülker’in ana sponsorluğunda, Ford Otosan, Pressan, Çetaş, Eresinler, Otokoç, Adios, Akbank, Akkök, Blackout, Borusan Holding, BRİSA, Calyon Bank, Claude Nahum, Deniz Bank, Dominos Pizza, Eczacıbaşı, Finans Bank, Garanti Bankası, İş Bankası, Karadeniz Holding, Kumport, Migros, Pegasus, TAV, Alcatel-Lucent, Remondis ve Şişecam sponsorluğunda gerçekleşen proje kapsamında elde edilen sponsorluk gelirlerinin ve bağışların tamamı Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) bağışlanacak.
Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ve başarılı olan 17-25 yaş arası üniversite öğrencisi gençler öğrenimleri boyunca burs ile desteklenecek. Sponsorluklar doğrultusunda 50 üniversite öğrencisinin TOG Gençlik Bursları ile desteklenmesi, bireysel bağışlardan sağlanacak olan gelirlerle birlikte toplamda 250 gence burs verilmesi hedefleniyor.

‘Sağlanacak her kuruşu eğitime adayalım dedik’

AHMET Şefik Öngün, Erdal Tokcan ile birlikte uzun süredir otomobil sporlarına gönül verdiklerini ifade ederek, önceki yarışta konvoy Türkiye’den geçerken ekibe yardımcı olduklarını ve kendilerinin de katılmak istediğini dile getirdiğini anlattı. 2010 Pekin-Paris Rallisi açıldığında tereddütsüz olarak katılmayı kabul ettiklerini dile getiren Öngün, sürece ilişkin şunları söyledi: “Daha sonra Erdal’la ikimiz sesli düşünmeye başladık ve bu işin Türkiye’deki topluma da faydası olsun istedik. Bu konuda en büyük sorun eğitimdir ve buradan sağlanacak her kuruşu eğitime adayalım dedik. 1.5 milyon dolar veya 2 milyon lira elde etmeyi hedefledik. Bununla da 250 öğrenciye burs verilecek. Projenin yüzde 20’lik kısmı kurumsal sponsorlar tarafından karşılanıyor.”

Öngün, BURS yazarak 4555’e gönderenlerin bireysel olarak TOG’A 10 liralık bağışta bulunacağına dikkati çekerek, desteğin artmasının, proje için itici güç oluşturacağını vurguladı. Öngün, “O zaman 4 yıllık eğitimi boyunca burs verilecek öğrenci sayısı 250’yi geçip 350’ye çıkar” dedi.

Haberin Devamı