Gazete Vatan Logo

Ana ocağında yas

Yazıcıoğlu ailesinden bir açıklama geldi

"İhmal olup olmadığının bu saaten sonra önem taşımıyor"

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde düşen helikopterde yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin durumu ile ilgili haberler Sivas'ta büyük üzüntüye neden oldu. 3 gündür diğer oğlu Yusuf Yazıcıoğlu'nun evinde yakınları ile birlikte iyi bir haber bekleyen 87 yaşındaki anne Fidan Yazıcıoğlu'na, acı haber sakinleştirici iğne yapılarak verilebildi. Aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulunan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, "Cenazelerin defni ile ilgili program henüz netleşmedi" dedi.

BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp ile birlikte ailesini ziyaret eden Vali Veysel Dalmaz çıkışta yaptığı açıklamada, "Son ana kadar mucizenin mucizesini bekledik ama olmadı. Türkiye ve Sivas yiğit evlatlarını kaybetti. Tüm Türk milletinin başı sağolsun" dedi. Anneye başsağlığı dilediklerini söyleyen Vali Dalmaz, "Annemiz son ana kadar ümitliydi. Ama maalesef beklediğimiz haberi alamadık" diye konuştu. Vali Dalmaz, cenazelerin defni ile ilgili henüz net program oluşmadığını belirterek, "Cenazeler Kahramanmaraş'ta otopsi yapıldıktan sonra Ankara'ya götürülecek. Buradaki defin programı ile ilgili görüşmeler sürüyor. Bu konuda daha sonra detaylı bilgi vereceğiz" diye konuştu.

BBP Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp ise 35 yıllık bir akadaşını kaybettiğini belirterek, "Milli birliğimiz için o çok önemli bir kilometre taşıydı. O bizlerin ağabeyi, lideriydi. Bundan sonra bizler onun mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

AİLE ADINA AÇIKLAMA

Yazıcıoğlu ailesi adına açıklama yapan yeğeni Süleyman Soysal, çok büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını, 3 günden bu yana böyle bir ihtimale karşı hazırlıkları olduklarını belirterek, destek veren, yanlarında olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Türkiye'nin önemli bir değerini kaybettiğini ifade eden Soysal, "Gelen farklı haberler nedeni ile zaman zaman sevinç, zaman zaman üzüntü yaşadık. Olayda ihmal konusu olup olmadığının bu saaten sonra önem taşımadığını belirterek, "Bir ihmal olsa bile onu geri getirmeyecek. Definle ilgili henüz bir şey konuşulmadı. Ankara'da tören yapılacağını biliyoruz. Şu anda aile fertlerimizin bir bölümü cenazelerin bulunduğu yerde. Gerekli görüşmeleri yapacağız. Ankara'da mı, Sivas'ta mı yoksa Elmalı köyündeki babasının yanında mı toprağa verileceği kararlaştırılacak" dedi.

Soysal, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun durumu hakkında da bilgi vererek, "Allah'tan dün ilk haber geldiğinde sakinleştirici yapılmıştı. Sonra bir iki kez daha yapıldı. Herkes yavaş yavaş bu neticeye kendini alıştırmıstı. Ama halen sakinleştiricinin etkisi ile ne olup bittiğinin tam farkında değil. Sonuçta bu bir gün olacaktı. Hepimiz birgün aynı şeyi yaşayacağız. Buna inandığımız için de bir nebze olsun kendimizi teselli edebiliyoruz" diye konuştu.

Haberin alınmasının ardından Yazıcıoğlu ailesinin evi ziyaretçi akınına uğrarken, apartman önünde bekleyenler arasında aglayan ve baygınlık geçirenler oldu. Bu kişilere ev önünde bekletilen sağlık ekiplerince müdahele edildi.

Haberin Devamı