Gazete Vatan Logo
Magazin Amy’i sahnede yeniden yaşatıyor

Amy’i sahnede yeniden yaşatıyor

İngiltere’de kazandığı ‘En İyi Tribute Ödülü’ ile adından söz ettiren Laura Jane Butler, iki konser için Türkiye’ye geliyor. Ayrıca Amy Winehouse Foundation ve Winehouse ailesi tarafından desteklenen tek “Amy Winehouse Tribute”. Sesinin yanı sıra görünüşüyle de Amy Winehouse’a inanılmaz bir benzerlik gösteren Butler’e dünya müzik otoriteleri “Bir tribute’dan çok daha fazlası” yorumlarını yapıyor. Birçok hit Amy Winehouse şarkısını ‘My Winehouse Tribute Band’dan dinleyeceksiniz. Butler ile yaptıkları müziği konuştuk

Amy’i sahnede yeniden yaşatıyor

Amy Winehouse sizin için ne anlama geliyor?

Amy, müzikal anlamda en iyi arkadaşım ya da kızkardeşim gibi. Dürüstlüğü ise, onda en sevdiğim şey. Kısa hayatı boyunca çok sayıdaki konuyla savaşa girmiş olsa da, bunu dünyayla, müziğin içinde paylaşabiliyordu, başkalarına sorunlarını çözmede yardımcı oluyordu. Müziğini dinlediğinizde, bu hayatta yalnız olmadığınızı hissediyordunuz.

Amy’nin hayatını ve yalnızlığını, genç yaşta gelen kariyerini ve başarısını, belki de bununla baş edememesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Amy’nin aklında ne olduğunu asla tahmin edemiyordum. Hepimiz zaman zaman yalnız hissederiz, hatta sevildiğimiz zamanlarda bile. Alkol kendinizi daha iyi hissettirmiyor; boşlukları bir süre aldırıyor, ancak sorunlarla uğraşmanız gerekiyor. Müziğindeki hassasiyetini gösterdi, ancak hiçbir zaman yardım istemedi. Sanırım partiyi severdi ve daha ünlü olduğu için hepsi kötü gitti; Ayrıca anoreksiya ve bulimia ile ilgili konular vücudunu çok zayıflattı. Basına hazır olmadığınızda basınla uğraşmaya çalışmak zor. Zihni daha da iyileşti ama hasar organlarına zaten yapılmıştı.

Haberin Devamı

En sevdiğiniz Amy Winehouse şarkısı nedir?

Zor soru sanırım hepsini seviyorum, ama seçmek zorunda kalırsam, o zaman Tears Dry on Their Own diyebilirim. Çünkü bu şarkı, bir ‘geride bırak ve devam et’ şarkısıdır!

Kültürünüz beni heyecanlandırıyor

İki konser için Türkiye’ye geliyorsunuz. Türk dinleyicilerini sahnede ne gibi sürprizler beklemekte?

Amy’nin müziğinin kutlanacağı bir gece olacak. Onu yaşarken canlı izlemediyseniz, benim gibi onu hatırlamak için iyi bir gece olacaktır. İnsanları bir Amy konserine taşımayı planlıyorum.

Türkiye hakkında ne düşünüyorsun?

İnsanlar, kültür ve gece hayatı hakkında çok harika şeyler duydum. Aile gelenekleri ve arkadaşlığın da çok önemlidir benim için, ayrıca yemek de... Otantik Türk mutfağı için sabırsızlanıyorum. Her ülkenin kendine has bir müzik tarzına sahip olduğu ve bunu kucakladığı gerçeğini seviyorum. Farklı stillerdeki müziğinizi de dinlemek için sabırsızlanıyorum. Bundan sonrası için her şeyden biraz almak isterim.

Haberin Devamı

Amy’nin ailesine özel bir konser verdim

Winehouse ailesinin size destek olduğunu hissediyor musunuz?

Amy’nin ailesine yakın olmaktan dolayı çok şanslıyım. Amy’nin annesi, babası ve üvey ailesi hepsi benim düğünümdeydi. Amy Winehouse vakfı (www.amywinehousefoundation.org) için fonlar ve farkındalık yaratarak bir araya geldik.

Dünya müzik otoriteleri sizi “Bir tribute gruptan çok daha fazlası” olarak tanımlıyor. Neler hissediyorsunuz?

Amy’nin mirasını yaşatmak için elimden gelen en iyi şey insanları eğlendirmek. Beni izledikten sonra evlerine mutlu döndüklerini hissediyorum. İnsanlar canlanmaya ihtiyaç duyuyor, bunu yapmayı umuyorum.

Bundan sonra kendiniz için bir yol haritası çizdiniz mi?

Amy ve hayranları için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. İnsanların müzik ve dans yoluyla dünyanın her yerinde kendilerini eğlendirmelerine yardımcı olmaya çalışacağım. Hayırseverlik kocam ve benim için önemlidir, bu yüzden başkalarına müzikle yardımcı olmak için para biriktirmek istiyorum.

Haberin Devamı

Müziğinizle ilgili olarak başınıza gelen en çılgın şey nedir?

Amy’nin ebeveynlerine şarkı söylemek. Amy ile yüzyüze tanışamadık ama düğünümde Amy’nin babasıyla dans etmek başıma gelen en güzel ve çılgın şeydi bence.