Gazete Vatan Logo

Amy açlık yüzünden öldü!

Ünlü şarkıcının ağabeyi açıklamalarda bulundu

2011’de hayatını kaybeden şarkıcı Amy Winehouse’un ağabeyi, kardeşinin alkol veya uyuşturucudan değil, yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Alex Winehouse, 27 yaşında hayatını kaybeden kız kardeşini bulimia hastalığının öldürdüğünü belirtti. 17 yaşından beri şarkıcının düzgün beslenmediğini ifade eden Winehouse, “Kardeşimin uyuşturucudan öleceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar erken yaşamını yitirmesinin sebebi düzensiz beslenmenin yarattığı zayıf bağışıklık sistemiydi” dedi.

AMY WİNEHOUSE DRAMI


Yardım derneği

Observer dergisine konuşan Winehouse, bir beslenme bozukluğu olan bulimia hastalığına dikkat çekerek, ölümünden sonra şarkıcının adını verdikleri bir yardım kuruluşu kurarak bulimia hastalarına destek olup iyileştirdiklerini belirtti. Uyuşturucu kullandığı bilinen ve 2 yıl önce vefat eden şarkıcının ölüm nedeni alkol zehirlenmesi olarak açıklanmıştı.

AMY WİNEHOUSE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Psikolojik yeme bozukluğu

BulImIa, bir çeşit psikolojik yeme bozukluğu. Kilo ile ilgili aşırı takıntılı olmak bulimianın en belirgin özelliklerinden biri. Bulimia olanlar normal bir insanın yiyebileceği miktarın çok daha fazlasını tüketiyor. Sonra ise iğrenme hissine kapılarak tüm yediklerini sağlıklı olmayan yöntemlerle kusarak boşaltıyor.

Haberin Devamı