Gazete Vatan Logo
Magazin Amerikan yapımcıları hangi iki oyuncunun peşinde?

Amerikan yapımcıları hangi iki oyuncunun peşinde?

İşte yolu Hollywood'dan geçen Türk ünlüler

Türk Sineması'nda Muzaffer Tema ile başlayan Hollywood yolculuğunun son iki ismi Nurgül Yeşilçay ve Kenan İmirzalıoğlu olacak. Amerikan yapımcıları ikilinin peşine düştü...

Tüm oyuncuların hayalini sinemanın kalbinin attığı Hollywood süsler. Dünya Sineması'nın gerçek er meydanı Hollywood'dan dönem dönem Türk oyuncuları da geçti. Muzaffer Tema ile başlayan bu yolculuğa birçok oyuncu da katıldı. En son ise 'Kabadayı' filmiyle adından söz ettiren genç ve yakışıklı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, 'Rambo', 'Terminatör' gibi unutulmaz filmlere imza atan Amerikalı yapımcı Mario Kasar ile görüşüyor.

KENDİMİ ŞANSLI BULUYORUM

İmirzalıoğlu, yaz aylarında Amerika'da olacak. Yaşamın Kıyısında' filminde başrol oynayan ve geçen yıl Cannes Film Festivali'nde dikkatleri üzerine çeken Nurgül Yeşilçay da Hollywood'a açılmak için ilk adımını attı. Johnny Depp, Harrison Ford, Liv Tyler gibi starların bağlı olduğu United Talent adlı ajanstan teklif alan Yeşilçay, "Kendimi çok şanslı buluyorum. Uluslararası yapımlarda yer almayı isterim. Ama bu üçüncü sınıf bir Hollywood filmi olmamalı" demişti.

DENİZ AKKAYA: Tamer Karadağlı ile ünlü manken 'Living and Dying'de birlikte rol aldı. Film çekilmeye başladığında Amerika'da 'Türkler’e Hollywood kapısı açıldı' denildi. Ancak film hasılat yapamadı.

ZUHAL OLCAY: Üçüncü evliliğini 1992'de Londra'da tiyatro oyuncusu Haluk Bilginer ile yaptı. Aynı yıl 'Indiana Jones' adlı Hollywood yapımında eşi ile birlikte oynadı. Ne var ki, bu film onun için Hollywood kapılarını açmadı.

ŞANSLARINI DENEYENLER

MUZAFFER TEMA: Hollywood'a ilk ayak basan oyuncumuz Muzaffer Tema oldu. 1950'de Joan Fontaine ile oynadığı filmle şansını deneyen Tema, ne yazık ki küçük rollerde yer aldı.

SALİH GÜNEY: 1970'lerde şansını denemek için Amerika'ya giden Salih Güney çok istemesine rağmen bir Türk oyuncu olarak Hollywood'da başarılı olamadı.

TUBA ÜNSAL: Yönetmenliğini Alejandro Chomski'nin yaptığı, başrollerini Denise Richaids'in oynadığı 'Beatiful Life' filminde Türk kızını oynadı. Ünsal, hem oyunculuk eğitimi almak hem filmlerde rol bulabilmek ümidiyle yeniden Los Angeles'a gidecek.

NEHİR ERDOĞAN: 'Broken Angel' adlı filmde 'Starship Troopers'ın ünlü oyuncusu Patrick Muldoon ile kamera karşısına geçti. Erdoğan da Hollywood mücadelesini sürdürüyor.

MELTEM CUMBUL: Los Angeles'ta yaşarken 'The Lost' filminin yıldızı 23 yaşındaki Marc Senter ile bir yıl süren bir aşk da yaşadı. 2 yıl orada kalan Cumbul'un Hollywood macerası 'The Alphabet Kiler' filmiyle başladı. Daha sonra da 'A Beatiful Life'ta oynadı. Onu hâlâ Hollywood hayalleri süslüyor.

BUGÜN

Haberin Devamı