Gazete Vatan Logo

Amerikan Senatosu'nda 'Kürdistan' haritası skandalı

Trabzon, Ankara ve Antalya 'Kürdistan' sınırları içinde gösterildi

Baas rejimine muhalif Suriyeli Kürt gruplar Washington'daki Amerikan Senatosu binasında bir konferans düzenledi. Toplantıda dağıtılan broşürlerdeki haritada Trabzon, Ankara ve Antalya da 'Kürdistan' sınırları içerisinde gösterildi. Kürsüde ise, Kuzey Irak'taki Kürt partilerin kullandığı, tarihteki tek Kürt devleti olan Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin bayrağının asılı olması dikkat çekti.

Kürt muhalifler, Ortadoğu'da demokrasi ve özgürlüklere verdiği destekten dolayı ABD Başkanı George W. Bush'a ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a da ayrı ayrı teşekkür etti. Konferansta söz alan konuşmacılar, bölgede esen 'özgürlük' rüzgarlarının Suriye'ye de ulaşmasını diledi.

TALABANİ'NİN OĞLU DA KATILDI
Suriye'de Kürt göstericiler ile güvenlik güçleri arasında Mart 2004'te yaşanan Kamışlı olaylarının ikinci yıldönümünde gerçekleştirilen konferansa Suriye dışındaki Kürt örgütlerin temsilcileri de katıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile arası açıldıktan sonra ülkeyi terk ederek muhalif bir hareket oluşturan eski Devlet Başkanı Yardımcısı Abdülhalim Haddam'ın da bir destek mesajı gönderdiği konferansa, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani de katıldı

Haberin Devamı