Gazete Vatan Logo

Amerikan rüyası Star’ını arıyor!

Amerikan rüyası Star’ını arıyor!

Cannes’da “Jüri Ödülü“nü kazanan American Honey, hayata tutunma mücadelesi veren Star adlı genç kızın bir grup gence katılması ile değişen hayatını konu ediniyor.

Geçtiğimiz Cannes Film Festivali’nde “Jüri Ödülü“ne layık görülen American Honey, Star (Sasha Lane) adlı genç bir kızın, dergi satan bir grup gence katılıp değişen hayatına odaklanıyor. Film, Star’ın çöplükte iki çocukla beraber yiyecek aramasıyla başlıyor. Star, markette karşılaştığı Jake’in (Shia LaBeouf) teklifiyle dergi satan gruba katılıyor ve Kansas’a uzayan hikayesi de başlıyor.

Komünal bir topluluğa anımsatan bu grup, patronları Krystal’in (Riley Keough) himayesinde dergi satar. Star zamanla onlardan biri haline gelir. Grubun en fazla para kazananı Jack ile yakınlığı karşı konulamaz bir hale gelir. Bu tutkuya, ikilinin dizginlerinden boşanırcasına seviştiği sahneler eşlik eder. Zengin muhitler, bitmek bilmeyen bozkırlar, petrol sahaları, sefaletin içerisindeki kasabalar... Yönetmen Arnold, bir gencin kendini keşfetme hikayesini sosyolojiyle bütünlürken, kullandığı doğaya ait metaforlar ve oyuncuların göz dolduran performansları ortaya incelikli bir iş çıkarıyor.

Haberin Devamı

“Erken uyanan” uzay yolcuları...

Yılın merakla beklenen filmlerinden Uzay Yolcusu nihayet vizyonda.

Film, Avalon adlı uzay gemisinde bulunan, Homestead II ismindeki bir koloniye yolculuk yapan kişiler arasında, 120 yıllık uyku kapsüllerinden gerekenden daha erken uyandırılan tamirci Jim Preston (Chris Pratt) ve yazar Aurora Dunn’ın (Jennifer Lawrence) hikayesini ele alıyor. Uykusundan uyanan önce Jim oluyor. İlk başlarda dünyada tek başına kalan bir insanın rahatlığıyla hareket eden, barda bulunan robot barmen Arthur’dan (Michael Sheen) başka konuşacak kimsesi olmayan Jim, önceden gözüne kestirdiği bir kadının yaşam ünitesini düz kontak yapıp açıyor ve olaylar da başlamış oluyor...

Yapım görselliğiyle belirli bir tatmin sağlarken Hollywood’a özgü romantizm sosu bekleneni karşılayamıyor. Ancak uzay temalı bilimkurgulardan hoşlanıyorsanız filmi yine de listenize ekleyin.

Haberin Devamı