Gazete Vatan Logo

Amerikan polisine bakanlık izlemesi

Amerikan polisine bakanlık izlemesi

ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan polisinin eylemlerinden kaynaklanan sivil ölümlerinin takibi için yeni bir sistem oluşturdu.

Washington yönetimi, son dönemde ülkede büyük tartışmalara yol açan, polis eliyle gerçekleşen sivil ölümlerinin araştırılması için yeni bir izleme sistemi kurduğunu duyurdu.
Adalet Bakanı Loretta Lynch, pilot uygulama olarak başlatılan açık kaynak sistemiyle, ülke genelinde polisin neden olduğu ölümlerle ilgili bilgilerin bir merkezde toplanacağını belirtti. ABD’de halihazırda polis memurlarınca öldürülen sivillerin bilgileri ‘gönüllülük’ esasına göre kamuoyuna duyuruluyor, yani yerel polis teşkilatlarının bildirmediği ölümler kayıtlara yansımıyor.
Bakanlık yetkilileri, bu tür olayların önüne geçmek için vatandaş bildirimleri ve medyanın duyurduğu haberler üzerinden ölüm kayıtlarını tutmaya karar verdi. Pilot uygulamanın 2016 başına kadar sürmesi, tam uygulamaya da 2016’da başlanması öngörülüyor.
Yüzlerce ölüm
Washington Post gazetesi geçen hafta kendi topladığı veriler ışığında, ABD polisinin bu yıl başından beri vurarak öldürdüğü sivil sayısının 700’ü aştığını yazmıştı.

Haberin Devamı