Gazete Vatan Logo

Amerikan polisi bin sivili öldürdü

ABD’de bu yıl polis tarafından öldürülen sivil sayısı bine yaklaştı

Amerikan polisi bin sivili öldürdü

Amerikan Washington Post gazetesinin topladığı verilere göre ABD’de bu yıl polis tarafından vurularak öldürülen sivil sayısı bine yaklaştı. Gazetenin Ağustos 2014’te Ferguson Kasabası’nda Michael Brown adlı silahsız sivilin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlattığı araştırmanın sonuçlarına göre, ülke genelinde bu yıl polis tarafından öldürülen siviller içerisinde silahsız siyahi kökenli vatandaşların oranı yüzde 4’ten bile az.

Çoğunluğu beyaz

Araştırmaya göre ölenlerin çoğunluğunu, silah taşıyan şüpheliler, intihara meyilli ya da akli dengesi bozuk kişiler ve polisten kaçan siviller oluşturuyor.

Öldürülen silahlı kişilerin büyük bölümü beyazlardan oluşurken, tehdit oluşturmadığı halde vurulanların neredeyse yüzde 60’ının siyahiler ve Latin kökenlilerden olması dikkati çekiyor.

Gazete ellerinde, polis kaynaklı sivil ölümlerin kayıtlarını tutan Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) daha fazla sivil ölüm kaydının bulunduğunu vurguladı.

‘Yanlışlıkla oldu özür dileriz’
Polis şiddetinin sıkça yaşandığı Chicago kentinde yerel halk geçtiğimiz günlerde protesto gösterisi düzenlemişti. Kent polisi son olarak bir aile kavgasına müdahale sırasında, 19 yaşındaki Quintonio LeGrier adlı genç ile komşusu Bettie Jones adlı siyahi kadının yanlışlıkla vurularak öldürüldüğünü belirterek kamuoyundan özür diledi.

Haberin Devamı