Gazete Vatan Logo

Amerikan lotosu trilyonere vurdu

Para yine parayı çekti. Amerika'nın sayısal lotosu "Powerball"ın 315 milyon dolarlık (530 trilyon lira) büyük ikramiyesi trilyoner bir müteahhite çıktı.

55 yaşındaki Andrew Jackson Whittaker su ve kanalizasyon boruları döşeyen inşaat şirketlerine sahip ve yılda 17 milyon dolar, yani 28 trilyon lira gelir elde ediyor. Parasını 30 yılda taksitle almak yerine nakit almak isteyen Whittaker'ın eline vergiler kesildikten sonra net 111 milyon 618 bin dolar geçecek. Talihlinin ilk işi ise helikopter almak olacak. Ayrıca işine son verdiği 25 çalışanını da tekrar işe alacak. Zaten parası olduğunu söyleyen Whittaker, kalan parayı da yardıma muhtaçlara dağıtacak ve kiliseye bağış yapacak.

Kaçırdım sandım
Whittaker, marketten kahve ve kurabiye almaya gittiğinde 100 dolarlık loto da aldı. Çarşamba akşamı televizyonda talihli numaları gördüğünü söyleyen Wihttaker, "Ama bir numara tutmuyordu. Sabah 5'te kalkıp tekrar kontrol ettiğimde tüm numaraların tuttuğunu gördüm. Sonra bileti satan tezgahtar kıza gidip 100 dolar bahşiş verdim" diyor.