Gazete Vatan Logo

Amerikan gemileri Akdeniz'de bekliyor

ABD'nin savaş gemileri Antalya ve Mersin açıklarında demirli. İskenderun ile Mersin limanlarına asker ve silah boşaltacak gemiler ise Meclis'ten çıkacak tezkereye kilitlendi

Irak'ı vurmaya kararlı olduğunu her defasında vurgulayan Amerika, Akdeniz'deki vurucu gücünü en üst düzeye çıkardı. Savaş gemilerinin büyük kısmı Antalya ve Mersin'in açıklarında olası Irak operasyonunu bekliyor. Bazıları Türk karasularında toplam 23 savaş gemisi operasyon için hazır tutuluyor. Bu gemilerden, nükleer uçak gemileri USS Theodore Roosevelt Mersin açıklarında, USS Harry Truman Alanya açıklarında, güdümlü mermi taşıyan üç kruvazör ile 5 destroyer Antalya açıklarında, 7 denizaltı ise Akdeniz'in Türk ve uluslararası sularında operasyon için son hazırlıklarını yapıyor.

19 kargo gemisi sırada
İskenderun ve Mersin limanlarına yanaşmak için bekleyen ABD gemisi sayısı ise 19. Türk limanlarına yanaşıp asker ve silahları boşaltmalarının tek yolu ise yabancı askerlerin Türk toprağında konuşlanmasına izin veren tezkerenin kabul edilmesinden geçiyor. Kıbrıs'ın batısındaki bu gemilerin yanı sıra şu anda Atlantik'te bulunan 8 geminin de Türk limanlarına ulaşması bekleniyor.