Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Amerikan Donanmasının Vazgeçilmezi Türkiye'de...

Amerikan donanmasının gözdesi, yıllardır denizcilerin kollarından düşmeyen Naviforce saatlerinin çok ilginç bir hikayesi var.

Amerikan Donanmasının Vazgeçilmezi Türkiye'de...

Ülkemize dünyaca ünlü bir çok saat markasını kazandıran Sothis İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., şimdi de Amerikan donanmasının gözdesi, yıllardır denizcilerin kollarından düşmeyen Naviforce markasını beğenilere sunuyor. Kısa bir süre sonra lansmanı yapılacak Naviforce saatlerinin 2. Dünya Savaşı öncesine dayanan çok ilginç bir tarihçesi var.


Dünya büyük bir savaşa sürüklenirken ABD başkanı Franklin D. Roosevelt dünyanın en büyük deniz gücünü oluşturmuş, denizlere hakim olan devletin, yaklaşmakta olan savaşı kazanacağını ve ilerde dünyaya da hakim olacağını kavramıştı. ABD donanması çağın en ileri savunma ve radar sistemleri ile donatılırken, bu gemilerin subaylarına ve mürettebatına da en zorlu muharebelerde, fırtınalı denizlerde ve uzun yolculuklarda asla su geçirmeyen, paslanmayan, durma ve geri kalma sorunu yaşatmayan, savaş koşullarının olmazsa olmazı dakiklik zorunluluğuna yardımcı özel yapım Naviforce saatler hediye edilmişti.

İşte o günlerden bugünlere Naviforce saatler Amerikan deniz piyadelerinin, uçak gemisi personelinin ve pilotlarının ayrıca tüm kaptan ile süvarilerin vazgeçilmez bir parçası olmuştur.

Yeni çağın ihtiyaçlarına uygun modelleri ile hala dünya denizcilerinin gözdesi Naviforce saatler, 1980’lerin sonlarına doğru moda tasarımcılarının dikkatlerini çekmiştir. Günlük kullanıma göre dizayn edilen Naviforce saatler, çağdaş erkeğin ve kadının bir saatten beklediği fonksiyonellik, sağlamlık, su geçirmezlik ve şıklık ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Haberin Devamı