Gazete Vatan Logo

Amerikan dergisinden ortalığı karıştıracak iddia: Trump her an...

Amerikan haber dergisi Newsweek, ABD Başkanı Donald Trump'ın her an istifa edebileceği iddiasını gündeme getirdi.

Amerikan dergisinden ortalığı karıştıracak iddia: Trump her an...

ABD Başkanı Trump'ın her an istifa edebileceğine dair iddialar çoğalıyor. ABD'li siyasi analistlerden Keith Olbermann, istifanın her an gelebileceğini ifade etti.

Newsweek'in haberine göre, eski bir MSNBC sunucusu olan Olbermann "Kısa bir süre içerisinde, Trump'ın başkanlığının sona ereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İstifa iddialarının ardı arkası kesilmiyor

Geçtiğimiz günlerde, ünlü Amerikalı yazar Tony Schwartz, Trump'ın başkanlığının fiilen bittiğini belirterek "Trump, yıl sonuna kadar görevde kalırsa şaşarım. Sonbaharda ya da daha öncesinde istifa edebilir." ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin 45. başkanı seçilen Trump, 20 Ocak 2017'de yemin ederek görevi mevcut başkan Barack Obama'dan devralmıştı.

Trump başkan seçildikten sonra, Rusya’nın başkanlık seçimlere müdahalesi iddiaları gündeme gelmişti. FBI, Rusya'nın Trump lehine başkanlık seçimlerine müdahil olması iddialarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Foreign Policy: Trump'a askeri darbe gelebilir

Amerikan Foreign Policy dergisinde bir yazı kaleme alan Georgetown Üniversitesi hukuk profesörü Rosa Brooks, Trump'ın başkanlıktan nasıl uzaklaştırılabileceğine dair ihtimalleri yazmıştı. Brooks, ihtimaller arasında askeri darbenin olabileceğini de belirterek şu ifadelere yer vermişti:

Haberin Devamı

"Trump'tan kurtulmanın aslında dört yolu var. Elbette ilk olarak herkes 2020 seçimlerini bekleyebilir. Amerikan seçmenlerinin muhtemelen aklı başına gelecek ve onu görevden atmaya hazır olacaklar. Ancak böyle bir feci felaketin ardından dört yıl beklemek uzun bir zaman gibi gözüküyor. Bu bize ikinci seçeneği önümüze getiriyor: "Görevden alınma" Amerikan Anayasası'nda Temsilciler Meclisi'nin basit çoğunluğu Trump'ı vatan hainliği, rüşvet ve diğer yüksek suçlar ile ağır ihlallerden dolayı yüce divanda suçlayabilir. Eğer Trump Senato'da içte iki oyla mahkum olursa Trump görevden alınabilir. Zaten Amerikalıların üçte birinden fazlası Trump'ın hapse atıldığını görmek için sabırsızlanıyor"

(Yeni Şafak)