Gazete Vatan Logo

Amerikan Chevrolet 50 yıl sonra yeni yüzüyle dönüyor

General Motors Türkiye, 2008’den itibaren yeniden Amerikan Chevrolet’leri Türkiye pazarında satışa sunacak.

Tüketicilerin karşısına ilk olarak retro tasarımlı HHR çıkacak. 2009’da ise yeniden hayat bulacak efsanevi Camaro ithal edilecek

Güney Koreli Daewoo’yu satın alarak Chevrolet markasıyla Avrupa pazarına giren General Motors, hedeflerini büyüttü. Yılın ilk yarısında Avrupa’daki Chevrolet satışlarını yüzde 30 artırarak 215 bin adetlik rakama ulaşan GM, bu kez Amerikan malı Chevrolet’leri-(Türk halkının 1950’li yıllarda söylediği ismiyle Şavrole) pazara sunacak. Şirket, markanın 1949 model Suburban modelinden esinlenerek tasarlanan HHR ile efsanevi aracı Camaro’yu Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor.
2 yıl önce ABD’de pazara çıkan ve 200 bin adetten fazla satılan HHR, önümüzdeki yıl Türk tüketicilerle buluşacak. General Motors Türkiye, yeni Chevrolet modeliyle marka imajını daha da güçlendirmek istiyor. Yıllardır merakla beklenen Camaro ise 2009’da yeni yüzüyle Türkiye’ye ithal edilecek. GM’in baştan aşağıya yenilediği efsanevi otomobilin ilk çizgileri konsept olarak ortaya çıkarken, üretim 2008 yılında başlayacak. Chevrolet Türkiye, Camaro’ya büyük önem verirken otomobil için kişiye özel satış stratejisi izleyecek. Chevrolet showroom’larında farklı bir bölümde sergilenecek Camaro için özel satış danışmanları olacak.

15 adet rahat satarız
Chevrolet Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Aydın, GM’in Avrupa pazarına ilk Amerikan markası olarak HHR ile girmeye karar verdiğini, bu sıradışı modeli Camaro’nun izleyeceğini söyledi. Camaro’yu 2009 yılı başı gibi Türkiye’de satışa sunmak istediklerini söyleyen Aydın, “Camaro çok özel bir araç ve fanatikleri var. Türkiye pazarında da potansiyel var. İlk yıl 15 adetlik satışa ulaşacağımız düşünüyoruz” diye konuştu.

1950’li yıllara geri döndüren ‘retro’ dizayn
Chevrolet HHR, ’retro’ yani geçmişe dönük çizgilere sahip bir otomobil. 1949 model Suburban’ı andıran araç, dairesel ön farlar, geniş tekerler yuvaları, bombeli, bol kromajlı ve yüksek tavan yapısıyla dikkatleri çekiyor. Araçta; klima, yol bilgisayarı, elektrikli camlar, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, deri koltuklar, MP3 girişli ve yedi hoparlörlü CD-radyo çalar ve ısıtmalı ön koltuklar standart donanımlar arasında yer alıyor. Chevrolet HHR’de 170 beygir güç üreten 2.4 litrelik benzinli motor bulunuyor.


ARAÇLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN VATANOTO SAYFALARIMIZA GÖZ ATIN...

Haberin Devamı