Gazete Vatan Logo

Amerikalılar’a sakız çiğnetip rekor kırdı!

Perfetti Van Melle Türkiye, İstanbul’daki fabrikasından ABD’ye gerçekleştirdiği sakız ihracatını son 2 yılda yüzde 50 oranında artırdı. Şirketin ihracatı 466 milyon TL’yi buldu

Amerikalılar’a sakız çiğnetip rekor kırdı!

Vivident, Mentos, Big Babol, Chupa Chups, Brooklyn ve Center Fresh markalarıyla sakız ve şekerleme sektörünün lider firmalarından olan Perfetti Van Melle Türkiye, ihracatta önemli bir başarıya imza attı. Şirketin 2016 yılında gerçekleştirdiği ihracat 466 milyon lirayı bularak bir önceki yıla göre yüzde 10 arttı. 2007 yılından bu yana İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin “Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri” kategorisinde verdiği ihracat ödüllerinde her yıl birincilik kazanan Perfetti Van Melle Türkiye, İstanbul Esenyurt’ta bulunan 2 üretim tesisinden ihracat yaptığı ülke sayısını 79’a çıkardı. Şirketin en fazla ihracat yaptığı ülke ABD olurken, Avrupa Birliği ülkeleri de önemli ihracat pazarları arasında yerini aldı. Perfetti Van Melle Türkiye, İstanbul’daki fabrikasından ABD’ye gerçekleştirdiği sakız ihracatını son 2 yılda yüzde 50 artırdı.

2017 şeker yılı olacak

Perfetti Van Melle Türkiye, Vivident markasıyla 2017’de sakız pazarındaki liderliğini korumayı ve şeker pazarında büyümeyi hedefliyor. Perfetti Van Melle Türkiye Pazarlama Müdürü Çiğdem Tüzüner Serim, “Sakız pazarındaki lider markamız Vivident ile 2017‘de de mevcut pozisyonumuzu korumayı hedefliyoruz. Özellikle ambalaj konusundaki yenilikleri yakından takip ediyoruz. Global stratejimiz doğrultusunda, bu yıl Türk tüketicisine inovatif ürünler ve yepyeni ambalaj konseptleri sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şeker pazarının sakız pazarına göre özellikle son iki yıldır, yaklaşık 2 kat daha fazla büyüme gösterdiğini söyleyen Serim, “2017 yılında da şeker pazarında büyümenin bu hızla devam edeceğini ön görüyoruz. Global şeker markalarımız Mentos ve Chupa Chups’un tüketicinin beğenisine sunacağımız katma değeri yüksek yeni ürün çeşitleriyle, büyüyen bu pazardan en yüksek payı almayı hedefliyoruz” dedi.

Bin kişi istihdam ediliyor

PerfettI Van Melle Türkiye, 1.000’den fazla çalışanıyla Esenyurt İstanbul’da bulunan 7 bin metrekarelik tesiste üretim, 9 bin 300 metrekarelik diğer tesiste paketleme faaliyetlerini sürdürüyor. 791 milyon TL cirosu olan Perfetti Van Melle’nin lokomotif markası Vivident, sakız pazarının lideri konumunda, aynı zamanda sakız kategorisinin en büyük segmenti olan “tatlandırıcılı sakız” segmentinde de yüzde 44’lük pay ile liderliğini koruyor. Vivident ürün gamında 50’dan fazla çeşit, Mentos ve Chupa Chups markalarında toplam 30 çeşit ürün yer alıyor. Vivident 45 Dakika Şerit ve Vivident Extra Cüzdan, Mentos Nane Stick ve Mentos Choco Stick, Chupa Chups Crazy Dips ve Chupa Chups Melody Pops şirketin en çok satan markaları olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

732 milyon liralık sakız pazarı var

PerfettI Van Melle Türkiye’nin verdiği bilgiye göre, Türkiye’de sakız pazarı 11 bin tonluk hacme sahip. Bu 732 milyon TL’lik parasal değer anlamına geliyor. Pazar, 2015 yılına göre 2016 yılında ciro bazında yüzde 4.7 büyürken tonaj olarak aynı seviyede kaldı.