Gazete Vatan Logo

Amerikalı’nın 3 organı Türkler’e hayat verdi

Antalya’da, boğulma tehlikesi geçiren, tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ABD’li mühendis 33 yaşındaki Carlos Fernando Lopez’in bağışlanan organları, 3 hastayı yaşama bağladı. Lopez’in, ABD Deniz Kuvvetleri’nde subay olduğu, Afganistan’da görevdeyken, içinde bulunduğu helikopter kazasında kurtulan iki askerden biri olduğu öğrenildi.

Amerikalı’nın 3 organı Türkler’e hayat verdi

Atalya Aksu ilçesi Kundu Oteller Bölgesi’nde arkadaşlarıyla tatil yapan Carlos Fernando Lopez, 22 Eylül’de plaj bölgesinde denize girdi. İskeleden atlayan Lopez, deniz tabanına çakıldı. Carlos Fernando Lopez, boyun travması sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılan Lopez, çağrılan sağlık ekibince ambulansla hastaneye götürüldü. Carlos Fernando Lopez’in hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Lopez’in ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan babası Manuel Rodrigez ve halası Maria Cruz, durumun bildirilmesi üzerine Antalya’ya geldi. Baba ve hala, beyin ölümü gerçekleşen Lopez’in çok yardımsever biri olduğunu, ehliyetinde ‘organ bağışçısı’ yazdığını belirterek, 2 böbreği ile karaciğerini bağışladı. Carlos Fernando Lopez’in cansız bedeni, işlemlerin ardından Türk Hava Yolları’na ait uçakla ABD’ye gönderildi.

Mucizeyi yaşadı ama

Bağışlanan organlar, karaciğer ve böbrek nakli için sıra bekleyen 3 hastaya umut doğdu. Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından bağışçı Carlos Fernando Lopez’in geçmişi ve doku örnekleri incelendi. Geçmişine ilişkin ilginç detaylara ulaşan ekip, ABD Deniz Kuvvetleri’nde subay olarak görevli Lopez’in, Afganistan’da görev yaparken, içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kazada yaşama tutunan 2 askerden 1’i olduğunu öğrendi. Kazanın ardından ABD ordusundan ayrılarak, mühendislik yapmaya başlayan Lopez, ülkeyi vuran kasırgalarda ise kurtarma görevlerinde yer aldı.

Haberin Devamı

Amerikalı için ağladı

Karaciğer nakli yapılan Ahmet Demir ise yaşadığı ilginçlikleri anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Böbrek nakili olan Ramazan Karakaya ise 12 yıldır organ beklediğini belirterek, “Amerikalı bir kişinin böbreğini taşıdığımı söylediler. Çok mutluyum” dedi. Carlos Fernando Lopez’in diğer böbreği nakledilen 10 yıllık diyaliz hastası Abdurrahman Uçar da nakille yeni yaşama başladığını belirtti.