Gazete Vatan Logo

Amerikalı bile oynadı!

Süper Loto’da 20 milyon liraya ulaşan ikramiyeyi duyan koştu

Süper Loto’da 20 milyon liraya ulaşan ikramiyeyi kazanma hayaliyle dün bayiye koşan onbinlerce kişi, heyecanla kupon doldurdu. İkramiyeyi duyan bir ABD’li kadın da loto oynadı.

Türkiye’nin en uğurlu piyangocusu olarak bilinen Eminönü’ndeki Nimet Abla Bayi’nin önünde erken saatlerden itibaren Süper Loto kuyruğu oluştu. Talihini arayanlardan biri de Amerikalı Arcilla Jefers oldu. Maine Üniversitesi’nde eğitim aldığını belirten ve Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Orkun Güney’le evlilik hayalleri kuran Jefers, “Süper Loto diye bir şey bilmiyorum. Orkun bana ne olduğunu ve nasıl oynandığını anlattı. Nimet Abla uğurlu bir yermiş. Orkun’la birlikte şansımızı denemek istedik. Rakamları ben söyledim, Orkun yazdı. 20 milyon liralık para bize çıkarsa dünya turuna çıkarız. Orkun’la muhteşem bir düğünümüz olur. Bu kadar büyük bir parayla bir ömür boyu istediğimiz her şeyi yapabiliriz” dedi.

“Belki de yarın işe gitmeyeceğim!”

Sigortacılık yapan Emin Çıtlak ise işyerindeki arkadaşlarıyla birlikte ortak olarak 30 kupon doldurduğunu dile getirdi: “Yarın işe gitmek istemiyorum. İkramiyenin kokusunu alır gibiyim! Süper ikramiye bana çıkarsa iş yerini arayıp ‘ben gelmiyorum‘ diyeceğim. Şuan en çok ihtiyacım olan şey, yurtdışında krallara layık bir tatil. Haftalarca tatil yapmak istiyorum. Aslen Giresunlu olduğum için memleketimden 5 lüks daire veya villa almak isterim. İstanbul’da da birkaç daire alırım. İş kurar mıyım veya ne iş yaparım bilmiyorum. En büyük hayallerimden biri Mercedes C 180 almak. Çünkü C 180 delisiyim. Tatile çıkmadan önce arabamı alır kapıya par ederim.”

“Rusya, Ukrayna hayallerim var”

Diyarbakırlı Murat Soğukçeşme ise “Yıllardır çalışıyorum. Elde avuçta ne var, ‘sıfır!’ Süper Loto’dan 20 milyon lira çıkarsa, Rusya, Ukrayna, başta olmak üzere tüm Avrupa’yı dolaşırım. Kuzey ülkeleri vazgeçilmezim olur. Belki Rusya’ya bile yerleşebilirim. Lüks bir araba, ev ve çeşit çeşit marka kıyafetler alırım. Fakirlere de yardım etmek isterim. Çalışmak zorunda da kalmam” diye konuştu...

Haberin Devamı