Gazete Vatan Logo

Amerikalı arkeoloğun cesedi bulundu!

MANİSA’nın Salihli İlçesi’ndeki Bintepeler mevkisine araştırma yapmak için gelen Boston Üniversitesi’nden 27 yaşındaki Chad Micheal Gillis Digregolio, Spil Dağı’nda mağaraları incelerken kayboldu. Genç arkeoloğun bulunması için çalışma başlatıldı.

ABD’den bir grupla Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Bintepeler mevkisine araştırma yapmak için gelen Boston Üniversitesi’nden Chad Micheal Gillis Digregolio, mağaraları gezmek için dün 35 DUJ 12 plakalı otomobili kiralayıp kent merkezine gitti. Digregolio, Çobanisa Beldesi yakınlarında otomobili park edip Spil Dağı’na tırmandı. Genç arkeolog Digregolio’dan dün saat 17.00’den bu yana haber alamayan arkadaşları, jandarmaya haber verdi. Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) Manisa ve İzmir ekipleri, Manisa Sivil Savunma Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hızla arama çalışmalarına başladı.

"TELEFONU ÇALIYOR"

AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, "Kaybolan arkeolog dün izinliymiş. Araç kiralamış ve bu taraflara gelmiş. Kendisinden bir daha haber alınamamış. Arkadaşları, kiralama yerinden aracın nerede olduğunu sormuş, şirket de bu mevkiyi belirlemiş. Geldiklerinde aracı burada bulmuşlar. Bize de olayın hemen akabinde haber verdiler, yardım talep ettiler. Ekimizle geldik, geceden beri buradayız ve mağaraları aramaya başladık. İzmir AKUT’tan da köpek istedik. Burada çok miktarda mağara var, en azından köpeğin bize gösterebileceği bir yön, bir çoğunu elememizi sağlayacak. İnşallah telefonu başka bir yere düşmüştür, o yüzden cevap vermiyordur. Telefonu çalıyor fakat iki baz istasyonu olduğu için yeri tespit edilemiyor. Burası 2.5 kilometrelik bir yay, aramada köpek çok büyük rol oynayacak" diye konuştu.

Öte yandan arama çalışmalarına bir askeri helikopterin de katıldığı bildirildi.

CESEDİ BULUNDU

Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Bintepeler mevkiine araştırma yapmak için gelen ve dün de mağaraları gezmek için Spil Dağı’na çıktıktan sonra kaybolan Boston Üniversitesi’nden 27 yaşındaki Chad Micheal Gillis Digregolio’nun, bugün saat 16.00 sıralarında Yarıkkaya mevkisinde cesedi bulundu. Yaklaşık 20 metrelik uçurumdan düştüğü tahmin edilen genç akeoloğun bulunduğu yerden alınabilmesi için AKUT ekipleri çalışma başlattı.

Haberin Devamı