Gazete Vatan Logo

Katilin parmak izleri çantada

Orlando’da eşi Kıvılcım Hanım ile balayındayken silahlı soyguncuların öldürdüğü Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Osman Darcan, gözyaşlarıyla toprağa verildi. ABD polisi katili, çalmak istediği çantadaki parmak izlerinden arıyor.

Katilin parmak izleri çantada

ABD’nin Orlando kentinde eşi Kıvılcım Diker (44) ile balayında kaldıkları otelin önünde eşinin çantasını gasp etmeye çalışan soygunculara müdahale ederken vurularak hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Darcan’ın (52) cenaze namazı Kadıköy Moda Camisi’nde kılındı. Cenaze törenine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

“Ben sana gitme demedim mi”

Osman Nuri Darcan’ın 78 yaşındaki teyzesi Sevgi ise cenaze töreninde bir an olsun tabutun başından ayrılmadı. Ayakta durmakta zorlanan Darcan’ın teyzesi Sevgi Hanım, “Ben sana gitme demedim mi? Şimdi ben sensiz ne yapacağım, nasıl yaşayacağım” diyerek feryat etti.

“Acımız çok taze”

Olayın şokunu atlatamayan Kıvılcım Diker ise sakinleştirici ilaçlarla ayakta dururken konuşmakta zorlandı. Kardeşi Kıvanç Diker ise, “Ablam Amerika’dan dün dönüş yaptı. Hala olayın şokunu atlatamadı. Konuşmakta zorlanıyor. Acısı çok taze” dedi.

Cenaze törenine katılanlardan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu ise, “Sevgili Osman Darcan, değerli öğrenciler yetiştirmiş önemli isimlerindendi. Alanında öncü çalışmalar yaparken kaybetmemizi ayrıca çok elim ve kabul edilemez buluyorum. İnsan hayatına kasteden ve yaşamlarımızı yok eden her türlü terör ve şiddet olayını koşulsuz kınıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bir kaç şüpheli gözaltında

Osman Darcan’ın kuzeni Pelin Önal olayı yakından takip ettiklerini söyledi. Önal, “Son aldığımız bilgilere göre bir kaç şüpheli gözaltına alınmış. Ama hala kimin yaptığı belli değil. Kıvılcım’ın ifadesine göre saldırgan siyahi bir genç. Polis bu ifadelere göre araştırmalarına devam ediyor. En büyük ipucu çantanın üzerindeki parmak izleri. Bu ipucundan yola çıkarak araştırmalar devam ediyor” diye konuştu.

Rektörün gözyaşları

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu cenazede gözyaşlarını tutamadı.