Gazete Vatan Logo

Amerika rüyası

Konut yatırımcısı yurt dışında rotasını ABD’ye çevirdi. ABD’deki projelerin Türkiye’de tanıtımları artarken, Miami’den sonra Fort Lauderdale ve Orlando ilgi çekmeye başladı.

Amerika rüyası

Gayrimenkul yatırımcısının son dönemde rotası ABD oldu. Miami’den vazgeçmeyen Türk yatırımcısı ABD’de yeni şehirler keşfetmeye başlarken, yapılan konut yatırımı iki kat arttı. Son dönemde ABD’deki projelerinin İstanbul’da lansmanları da yapılmaya başlandı. Condo yani oturmadığın dönemde kiralama sistemine ilgi gösteren Türk yatırımcısını uzun vadeli mortgage kullanabilme imkanı ve vatandaşlık şansı da ABD’ de yatırıma yöneltiyor.

Projebeyaz’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun ile Türkler’in ABD yatırımlarını konuştuk. Uzun, Türkler’in şu anda en çok tercih ettiği ülkenin ABD olduğunu belirterek, yatırımların geçmiş yıllara göre 2 kat arttığını söyledi. Türk yatırımcının Amerika’ya yatırım yaparken birkaç temel unsura dikkat ettiğini anlatan Uzun, “Eyalet vergisi, emlak ve gelir vergilerindeki detaylar yatırım tercihinde en önemli etkenlerin başında geliyor. Florida’da eyalet vergisinin olmaması ve vergi oranlarının düşüklüğünden ötürü tercih sebebi durumunda. Florida eyaletinde en çok tercih edilen şehir Miami. Miami’den sonra Fort Lauderdale ve Orlando geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırımcıların satın aldıkları gayrimenkulü kiralama ya da ticari bir ortaklığa dahil etme yolu ile işlettiğini ifade eden Uzun, şunları söyledi: “Hotel Condo sistemi yatırımcıların ilgisini fazlasıyla çekiyor. Bir otel markası altinda satılan daireler, yatırımcısına kazanımlar getiriyor. Mülklerin yıllara sari değer kazanması ile kendini amorti eden bir yatırım şekline dönüşüyor. Bunun yanı sıra rezidans ve müstakil ev tercihi yapıp bunları kiralayan yatırımcılarımız da mevcut.”

Florida’da yatırım fırsatı

Dünyaca ünlü Amerikalı gayrimenkul şirketi Heafey Group, Florida’nın en güzel sahillerinden Fort Lauderdale’de yer alan Ocean Conrad Resort projesini Türk yatırımcılara tanıttı. Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Geçmiş yıllarda Miami ağırlıklı olarak Güney Amerikalı yatırımcılar tarafından tercih ediliyordu ancak son dönemde Türklerin ilgisi çok arttı. Türkler özellikle condo-hotel modelini çok seviyor. Otel onların uzaktaki evi gibi ama kendileri kullanmadıklarında yatırımlarının dünyaca ünlü bir marka tarafından yönetiliyor olması onlara ayrıca güven veriyor. Fort Lauderdale’deki yatırımlar geçen yıl yüzde 9.8 oranında değer kazandı. Bu da doğru gayrımenkul seçiminin yatırımdaki önemini gösteriyor“ dedi.

Haberin Devamı

30 yıl vadeyle konut sahibi yapacak

ABD’nin Florida eyaleti Orlando bölgesinde 3 Türk yatırımcı tarafından hayata geçirilen 1.364 konutluk Breeze de Mar projesi Türkiye’de satışa sunuldu. Almanya’da faaliyet gösteren Akpınar Şirketler Grubu bünyesindeki GAOK Invest LLC tarafından inşa edilecek projenin değeri 230 milyon dolar. Projede stüdyo daireler 90 bin 400 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Daire bedelinin yüzde 20’sinin peşin ödenmesi halinde 30 yıl vadeli kredi kullanılabilecek.

20 farklı proje

ABD’nin ön plana çıkan gayrimenkul şirketlerinden Lennar Homes’un Türkiye ve Ortadoğu partneri Projebeyaz da ABD’de birçok yatırım fırsatı sunuyor. Projebeyaz, Miami’den sonra Florida bölgesindeki ikinci metropolitan şehir olan Tampa’da uygun bütçe ve tipte 20 farklı proje sunuyor. 150 bin dolardan başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

İkinci etap geliyor

Akman Holding’in Kanada’da kurduğu SAMM Developments’ın Toronto’da hayata geçirdiği The Kennedy Condominiums projesi de geçtiğimiz yıl Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye’de satışa sunulan 100 dairenin neredeyse tamamı satılırken, önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan ikinci etaptan da Türkiye’ye yüzde 15 kontenjan ayrılacak. The Kennedy Condominiums, 600 milyon dolarlık yatırımla 4 blokta 1.320 daire, otel ve iş merkezinden oluşuyor. Proje, Toronto’da çok merkezi bir bölgede bulunuyor.