Gazete Vatan Logo
Magazin Amerika’nın Türk dizisi merakı

Amerika’nın Türk dizisi merakı

Türk dizileri her geçen gün adını bir başka ülkede duyurmaya devam ediyor. Şimdi de Amerikalılar Gümüş dizisi ile ekrana kitlenmeye hazırlanıyor

Amerika’nın Türk dizisi merakı

2005-2007 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden’in paylaştığı Gümüş dizisi ABD’nin Pasiones kanalında prime time’da hafta içi her gün yayınlanmaya başladı. Yurt dışına ilk satılan dizilerden olan Gümüş, hem dizi hem format olarak 100’ün üzerinde ülkeye satıldı. Türkiye’de milyonların sevgilisi olan dizi, 10 yıldır dünyanın dört bir köşesinde milyonlarca izleyiciye ulaşıyor.

Pasiones kanalının ana şirketi Hemisphere Media Group’un genel müdürü Francisco Gimenez izleyicilerinin Türk dizilerine yoğun ilgisi olduğunu ve bu yükselen trende göre hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Doğan TV Uluslararası ve Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı yaptığı açıklamada; “Latin Amerika satışlarımızdaki başarımız ABD’de özellikle İspanyolca konuşulan bölgelerde müthiş ilgi gördü. Gümüş’ten önce Telemundo kanallarında Kayıp, Fatmagül, Öyle bir Geçer Zaman ki, HMTV Pasiones (WAPA) kanalında Merhamet ve Aşk-ı Memnu yayınlanmıştı. Şimdi bunlara Gümüş de eklendi. Ülkemizde çok iyi diziler üretiliyor. Bunları yurt dışında pazarlayarak kültür ihracatı alanındaki başarımızı büyüterek sürdürme hedefindeyiz” dedi.

Haberin Devamı