Gazete Vatan Logo

Amerika'dan Fikirtepe'ye ziyaret

Baysaş'ın davetiyle İstanbul'a gelen Marty Markowitz, Fikirtepe'de İstanbul 216 projesini inceledi.

İstanbul’un kentsel dönüşüm konusundaki pilot bölgesi olan Fikirtepe’de, Baysaş İnşaat tarafından inşa edilen İstanbul 216 projesini New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz ziyaret etti.

New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz İstanbul 216 projesini ziyaret ederek Amerikalı yatırımcılar için değerlendirmelerde bulundu.

"Türk inşaat sektörünü takip ediyoruz"

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ile birlikte projeyi gezenMarkowitz, ikinci etabın yıkımına başlanan İstanbul 216 projesi ile ilgili olarak “Türk inşaat sektörünün son 10 yıldır kat ettiği yolu yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız da en büyük metropollerden biri olan İstanbul’a yatırım yapmak istiyorlar.

Bu bağlamda İstanbul’un tam kalbinde yer alan İstanbul 216 projesi hem yatırım hem de oturum açısından çok avantajlı. Projede kentsel dönüşüm tüm taraflarıyla ele alınarak büyük bir titizlikle yürütülüyor. İstanbul adına ve tarihine yaraşır büyüklükte modern bir projeye kavuşuyor” şeklinde konuştu.

"Fikirtepe Beşiktaş gibi olacak"

Haberin Devamı

Marty Markowitz’in Brooklyn eski belediye başkanı olduğunu hatırlatan Aydın, “Brooklyn Belediyesi ile geçtiğimiz günlerde açıklanan İstanbul Yaşam Kalitesi Araştırması’nda birinci sırada yer alan Beşiktaş kardeş belediyelerdir. Burada gerçekleştireceğimiz işler ile Fikirtepe’yi de tıpkı Beşiktaş gibi yaşanılabilir ilçeler arasında en üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz” dedi. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm konusunda sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için kurulan Fikirtepe Platformu ile daha hızlı yol kat ettiklerinin altını çizen Şemsettin Aydın bölgedeki diğer projelerde de ruhsat alımlarının devam ettiğini şu ana kadar 15 yapı adasının ruhsatının tamamlanmak üzere olduğu belirtti.

"Çalışmalardan çok etkilendim"

Marty Markowitz “Kadıköy’ün kalbinde Fikirtepe’nin yanı başında yepyeni bir Finans Merkezi oluşuyor. Ataşehir Finans Merkezi, Fikirtepe ise finansçı merkezi olacak”dedi.Belediyeciliğin duayeni Markowitz dönüşümle ilgili tüyolar da verdi.Markowitz “Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm çalışmalarından çok etkilendim.Biz de kentsel dönüşümle ilgili sorunlar yaşadık ama bunu bir şekilde aştık. Gördüğüm kadarıyla kamu da çok güzel kararlar aldı. Sıkıntılar aşıldı ve kentsel dönüşüm hız kazandı. Buradaki fiyatlar Amerika’nın çok çok altında. Gittiğim zaman yatırımcı arkadaşlarıma Fikirtepe’yi önereceğim” dedi.

Haberin Devamı

"Çok güçlü bir ekonominiz var"

Kentsel dönüşüm projelerinde dünyaya örnek olan Türkiye, ABD’li uzmanların da dikkatini çekti. Türk nüfusunun en yoğun yaşadığı yer olan New York’un Brooklyn bölgesinin bir dönem Belediye Başkanlığı’nı yapan Marty Markowitz, 6 kere geldiği Türkiye’deki ekonomik canlılığın hayranlık verici olduğunu söyledi. Markowitz, özellikle İstanbul’da gördüğü yatırımların ekonomideki canlılığı gösterdiğini belirterek, “Çok güçlü bir ekonominiz var. Bu dışarıdan daha rahat görülebiliyor. İstanbul’un trafiği, New York kadar yoğun. Ama bu canlılığın göstergesi” şeklinde konuştu.

Halen New York Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı görevini yürüten Markowitz, “Türkiye’ye gelişimde ilerlemeyi somut olarak görebiliyorum. Gittiğimde Türkiye’deki fırsatları anlatacağım. Ülkemdeki yatırımcıların ilgisini çekecektir. Eminim ki yatırımcılar, burada yatırım yapmak isteyecektir” dedi. Baysaş İnşaat’ın davetlisi olarak İstanbul’a gelen ve şirketin Fikirtepe’deki İstanbul216 projesini ziyaret eden Markowitz, Fikirtepe’nin yakınında yapılan Ataşehir Finans Merkezi’nin de ABD’li finans profesyonellerinin ilgisini çekebileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın da Fikirtepe’ye gelecek olan bankacılar ve finansçılar için özel kampanyaların da yapılabileceğini söyledi.

Üç bloktan oluşuyor

80 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirilen İstanbul 216’nın ikinci etabı, 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. Yaklaşık 580 konuttan meydana gelen etap biri home ofis olmak üzere toplam üç bloktan meydana geliyor. Projenin ikinci etabında alanları 52 ila 168 metrekare arasında değişen 1+1’den 3+1’e kadar farklı konut tipleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Metrobüs, metro, Avrasya Tüneli ve marmaray gibi ulaşım akslarına yakınlığıyla dikkat çeken İstanbul 216’da fiyatlar 295 bin TL’den başlıyor.

Projede uygulanan ödeme planına göre 36 ay sıfır faizle konut sahibi olunabiliyor. Ara ödemeli seçenekler ile aylık taksit miktarları müşterilere bırakılıyor. Tüm bunların yanı sıra projede %1 KDV avantajı da bulunuyor. Projede geçerli olan 36 ay sıfır faiz kampanyası bu yılın ikinci yarısına kadar devam ediyor.