Gazete Vatan Logo

Amerika'da tansiyon yükseliyor! Sokaklara döküldüler!

ABD’deki başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi aday Trump’ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından başlayan gösteriler sürüyor.

Amerika'da tansiyon yükseliyor! Sokaklara döküldüler!

İşadamı Donald Trump, 8 Kasım’da gerçekleştirilen seçimlerde büyük bir sürprize imza atarak Demokrat rakibi Hillary Clinton’ı geride bıraktı ve ABD’nin 45. başkanı oldu. Ancak bu sonuç bugüne dek ayrımcı ve cinsiyetçi açıklamaları nedeniyle Trump’a tepki gösteren ABD’li sokağa döktü.

‘Not My President’ (Benim başkanım değil) sloganıyla düzenlenen gösterilerde en fazla katılım New York’taydı. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla düzenlenen yürüyüş Trump Towers önünde son buldu.

Manhattan’da sokakları dolduran yaklaşık 10 bin Trump karşıtı ‘Not My President’, ‘Love Trumps Hate’ (Aşk nefreti yenecek), ‘Dumb Trump’ (Aptal Trump) ve ‘Still With Hillary’ (Hala Hillary’nin yanındayım) yazılı pankartlar taşıdı.

Haberin Devamı

Bu arada kadın protestocular “Benim bedenim, benim kararım” sloganları atarken, gösterilere katılan erkekler de “Onun bedeni, onun kararı” diyerek yanıtladı.

KALİFORNİYA’DA LİSE ÖĞRENCİLERİ SOKAKTA

Trump’ın başkan seçilmesinin ardından ABD’den ayrılmak için sosyal medyada kampanya başlatan Kaliforniya’daki gösterilere ise 6 bin kişi katıldı. Gerilimin yükseldiği gösterilerde, protestocular çevrede ellerine geçirdiklerini polise fırlattı, çöpleri ateşe verdiler ve dükkanların vitrinlerini kırdı. Buradaki gösterilere katılanlar arasında lise öğrencileri de vardı. Ellerinde Meksika bayrakları taşıyan öğrenciler, ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim sloganı olan ‘Yes We Can’in (Evet yapabiliriz) İspanyolcası olan ‘Si se puede!’ sloganları attı.

CHICAGO’DA ‘TRUMP’A HAYIR’ SESLERİ

Haberin Devamı

Chicago’da ise 1800 kadar protestocu ‘Trump International Hotel and Tower’ önünde toplanarak ‘Trump’a Hayır! Ku Klux Klan’a Hayır!’ ‘Amerika Irkçı Olmayacak’ sloganları attılar. Chicago polisi göstericileri durdurmak için çevrede yolları kesti.

TRUMP’IN WASHINGTON’DAKİ OTELİNE MAVİ BOYALI SALDIRI

Trump karşıtlarının bir araya geldiği bir diğer nokta ise başkent Washington’dı. Trump’a ait ‘Trump International Hotel’ önünde toplanan göstericiler otele mavi renkte boyalar attı.

Bu arada San Francisco, Los Angeles, Oakland ve Kaliforniya’da gösterilerin devam edeceği açıklandı.

Trump, seçimleri kazandığının kesinleşmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada ”Artık bir araya gelip bu bölünmüşlüğün yaralarını sarmamız gerekiyor. Artık bir araya gelme, birleşme, tek vücut haline gelme zamanı. Bütün Amerika'nın başkanı olacağım” demişti.

Haberin Devamı