Gazete Vatan Logo

Ameliyat sonrası felç kalan oğlu için 10 yıldır adalet arıyor

Arkadaşları gibi okula gitmek istediğini söyleyen Yusuf, “Belden aşağım felçli. Kendi işlerimi kendim göremiyorum. Arkadaşlarım gibi okula gidemiyorum, top oynayamıyorum, hareketlerim kısıtlı. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Ameliyat sonrası felç kalan oğlu için 10 yıldır adalet arıyor

Kütahya’da fabrikada işçi Ali Ay, omurgasında eğrilik bulunan oğlu Yusuf Ay’ı, tavsiye üzerine 2008 yılında Kocaeli’deki hastaneye götürdü. Kontrollerin ardından Yusuf burada ameliyata alındı. Yusuf Ay, iddiaya göre ameliyat sonrasında bir daha yürüyemedi. Ameliyat öncesi oğlunun gayet sağlıklı yürüyebildiğini söyleyen baba Ali Ay, “Sırtındaki kemiklerin iç organlarına baskı yapmaması için doktorlar bir ameliyat gerektiğini söyledi. Yusuf’un ameliyatını yapan doktor, yürümeme gibi bir riskin olmadığını ve sadece ameliyat sırasında ölme riskinin yüzde 10 olduğunu, ameliyat sonrasında ise herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağını söyledi. Oğlum 5 yaşında geçirdiği ameliyatın ardından bir daha yürüyemedi ve şu an belden aşağısını hissetmiyor” dedi.

Baba Ay, “17 ameliyat geçirdi. Sırtında şu an 4 platin var. Doktorlarımız tedaviyi bırakmamamızı öneriyor ve düzelme ihtimalinin olmadığı söylüyorlar. Engelli oranı yüzde 92. Oğlum yürüyemeyince, ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında maddi ve manevi bir tazminat davası açtık. O günden beri oğlumu bu hale getiren doktora karşı adalet savaşım devam ediyor. Adli Tıp Kurumu’ndan, doktorun haklı olduğu yönünde bir karar çıktı. Tekrar itiraz ettik. Bu tür davalarda adalet neyse biz onun yerine gelmesini istiyoruz. Adaletimize güveniyoruz” dedi.

Haberin Devamı