Gazete Vatan Logo

Ambulansta yanan hastanın yakınları hesabını soruyor

Burdur’da seyir halindeki ambulansta yanarak ölen hasta İsmail Sargın’ın eşi Teslime Sargın, “Ambulansın bakımı yapıldı mı? Tüpler neden patlıyor? Eşimin ambulansta yanması, gözümün önünden gitmiyor. Cevap bekliyoruz” dedi

Ambulansta yanan hastanın yakınları hesabını soruyor

Burdur’da seyir halindeki ambulansta oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden İsmail Sargın’ın (58) ailesi, olayın üzüntüsünü yaşarken, konunun bir an önce aydınlatılmasını istiyor. Horoz köyünde bir oğlu ve üç kızıyla yaşayan Sargın’ın eşi Teslime Sargın, eşinin yaşamını yitirdiği olayın başkalarının başına gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Eşinin yanarak hayatını kaybetmesinin vermiş olduğu acıyı gözyaşları içerisinde anlatan Sargın, olayda bir ihmalin söz konusu olabileceğini savundu. Sargın, “Ambulansta bakım yapıldı mı, yapılmadı mı? Bu tüpler neden patlıyor, neden böyle oluyor? Eşimin ambulansın içinde yanması, gözümün önünden gitmiyor. Bu olay kafamdan silinmiyor” dedi. İsmail Sargın’ın ağabeyi Zeynel Sargın da oksijen tüplerinin son kullanma tarihlerinin denetlenmesi gerektiğine işaret ederek, yanan ambulansı görünce şok yaşadığını ve savcının izniyle kardeşinin cesedini gördüğünde dünyasının yıkıldığını ifade etti.

Düşerken savcı bey tuttu

Haberin Devamı

Zeynel Sargın, şöyle devam etti, “Üzüntüden yere düşerken savcı bey beni tuttu. Savcı, kardeşimi tanıyıp tanıyamadığımı sorunca, ‘Nasıl tanıyayım, tanınacak durumu mu var?’ dedim. Tahlile gönderilen kan ve doku örnekleriyle kardeşim olduğu ispatlanacak. Yoksa diğer türlü tanınacak gibi değil. Böyle bir ölüm, kimsenin başına gelmesin.”

Yolun yarısında tüp değişiyor neden?

İsmail Sargın’ın kızı Vesile Demir de başlatılan soruşturmanın hızlandırılarak olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini kaydetti. Yaklaşık bir saat mesafedeki Yeşilova-Burdur arasında oksijen tüpünün değiştirildiğini öne süren Demir, “Neden, yolun yarısında tüp değişiyor? Tüpler tam dolu muydu, değil miydi? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Oksijen tüpleri dolu muydu, son kullanma tarihleri neydi? Bize tüpler hakkında bilgi verilsin. Böyle bir şey bir daha yaşanmasın. İki gündür yaşadığımız acıyı kimseye anlatamayız” ifadesini kullandı.