Gazete Vatan Logo

Amasya'da çatışma: 2 PKK'lı öldürüldü

AMASYA’da 1’i astsubay 2 askeri şehit eden, terör örgütü PKK’nın biri sözde bölge sorumlusu olan 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Amasya’de geçen 9 Nisan tarihinde merkeze bağlı Çiğdemlik Köyü’nde 1 astsubay ile 1 erin şehit olduğu bombalı saldırının ardından başlatılan operasyonlarda dün gece PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Tokat Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat timlerinin de katıldığı çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. Çiğdemlik Köyü’ne yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Ormanözü Köyü yakınlarında çıkan çatışmayla ilgili bilgi veren Amasya Valisi Abdil Celil Öz, şöyle dedi:

"İnsansız hava araçları bölgede teröristleri tespit etti. Bunun üzerine Sikorsky helikopterler ve askerlerimiz bölgeye sevk edildi. Zaten bombalı saldırının ardından bölgede ekiplerimiz yoğun bir arama tarama çalışması sürdürüyordu. Dün gece de elde edilen görüntüler ve bilgiler ışığında Ormanözü Köyü kırsalında PKKlı teröristlerle sıcak temas sağlandı ve 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgedeki arama tarama çalışmalarımızı sürüyor."

Öte yandan teröristlerden birinin ’Zigana’ kod adlı sözde Karadeniz Bölge Sorumlusu olduğu belirtildi.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Amasya’nın merkeze bağlı Ormanözü kırsalında PKK’lı teröristlerle yaşanan çatışmada ölü ele geçirilen 2 teröristten birinin terör örgütünün sözde Karadeniz Bölge sorumlusu olan "Zigana" telsiz kodunu kullanan ’Mahir Koç’ kod adlı 33 yaşındaki Celal Başkale olduğu tespit edildi. Teröristin Samsun’un Ladik İlçesi’nde 2010 yılı Nisan ayında 2 polisin şehit edilmesi ve Karadeniz bölgesindeki birçok eylemin sorumlusu olduğu belirtildi. Ayrıca, Celal Başkale’nin örgütün önemli elebaşlarından ’Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in yakın korumalığını yaptığı ifade edildi. Öldürülen diğerinin ise "Kemal" kod adlı terörist olduğu bildirildi.

Çatışmaların sürdüğü bölgede 2 terörist daha olduğu ve kaçış yönleri istikametinde operasyonların sürdüğü ve yaralı olabilecekleri ifade edildi. Öldürülen iki teröristin cesetlerine yoğun sis nedeniyle bu sabah ulaşıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı