Gazete Vatan Logo

Aman kral görmesin!

Prensin ülkesinde bu kadehin cezası kırbaç

1983 ile 2005 yılına kadar Suudi Arabistan Krallığı’nın Washington Büyükelçisi olarak görev yaptıktan sonra Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından 16 Ekim 2005 tarihinden itibaren Güvenlik Konseyi Başkanlığı’na getirilen Prens Bandar Bin Sultan Bin Abdulaziz Al Saud, cumartesi günü akşam saatlerinde eşi ile birlikte hava yoluyla Bodrum’a indi.

Milas-Bodrum Havalimanı’ndan özel zırhlı otomobille Bodrum Limanı’na gelen Suudi prens ve eşi, Bodrum Kalesi önünde demirli bulunan ve 3 yıl önce İçmeler Tersanesi’nde yaptırılan 41 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki, 5 lüks kamaralı, her oda ve salonu klimalı, jakuzili Annabella adlı süper lüks ahşap gulete bindi. Kaptanlığını Mustafa Cengiz’in yaptığı yatta, Suudi Arabistan elçiliğinde görevli Arap ve İngiliz görevliler tarafından karşılanan Prens Bandar ve eşi 10 günlük mavi yolculuğa çıktı. Bodrum’un en lüks ahşap yatı Anabella’ya, hareket etmeden önce Gökova’dan özel olarak getirilen laos, ahtapot, kalamar, deniz çipura ve levreğinin yanı sıra, bol miktarda meyve ve sebze ile özel bir pastaneye sipariş edilen 12 kilo baklava ve kadayıf da yüklendi.

Prens ve eşinin 10 gün sonra yolculuğu Göcek’te bitirip Dalaman Havalimanı’ndan Suudi Arabistan Kraliyet Havayolları’na ait özel uçakla ülkesine döneceği bildirildi.

Haberin Devamı