Gazete Vatan Logo

Alzheimerlıya ‘burayı terk et’ deyip elektrik ve suyu kestiler

Antalya’da alzheimer hastası Hüseyin Kodal’ın kaldığı tatil köyünü terk etmesi için tebligat yapan yönetim, dairesinin elektriğini ve suyunu kesti. Yönetim Kodal’ın hastalığı nedeniyle başka evlere girdiğini, çıplak olarak denizde yüzdüğünü söylüyor

Alzheimerlıya ‘burayı terk et’  deyip elektrik ve suyu kestiler

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı lüks otel ve tatil köylerinin yer aldığı Beldibi Mahallesi’ndeki 25 yıllık geçmişi bulunan ve devletten 49 yıllığına tahsis edilen araziye yapılan, dönem sahiplerinin yaz boyu kaldıkları tatil köyünde, yönetim ile dönem sahibi arasında gerginlik çıktı. Denize sıfır olan tatil köyünde dönem sahibi 37 yaşındaki inşaat mühendisi Giray Kodal, 7 Ağustos sabahında kapılarını çalan tatil köyü görevlisinin kendisine 2 gün içinde tatil köyünü terk etmelerine yönelik tebligat verdiğini aktardı. Tebligatın ardından yönetim ile görüşmek istediğini belirten Kodal, olumsuz yanıt aldığını söyledi. Aynı gün içinde kaldıkları dairenin su ve elektriklerinin yönetim tarafından kestirildiğini dile getiren Kodal şöyle dedi:

Yaşam hakkımızı ihlal

“Benim babam Alzheirmer hastası bir insan. İnsan haklarına aykırı olarak yaşam hakkımıza müdahale ediliyor. Babamın banyo ihtiyacı var ama suyumuz yok. Elektriğimiz olmadığından buzdolabındaki her şey bozuldu. Mağdur durumdayız.”

Üç gün önce babasının burada boğulma tehlikesi geçirdiğini dile getiren Kodal, “Babam kurtuldu. İki gece yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra hastaneden çıktı. Geçmiş olsun diyecekleri yerde bizi buradan kovmak istiyorlar. Bizi caydırıp yazlığı satmamızı istiyorlar. Sorgusuz sualsiz bizim burayı terk etmemiz isteniyor.”

Haberin Devamı

Alzheimer hastası Hüseyin Kodal ise “Denize girip boğulma tehlikesi geçirdiğimi söylüyorlar. Boğulurum, boğulmam kime ne? Bizim kimseye zararımız olmaz faydamız olur” dedi. Yönetim Kodal’ın hastalığı nedeniyle başka evlere girdiğini, çıplak olarak denizde yüzdüğünü boğulması halinde kendilerinin suçlanacağını söyledi.