Gazete Vatan Logo

Altının gramı 131 liranın üzerini gördü! Çeyrek altın ise...

Küresel Piyasalarda yaşanan haraketlilik altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oluyor. Hafta başında yatay seyir izleyen gram altın fiyatları 29 Aralık Perşembe günü itibariyle 131 liradn işlem gördü. Çeyrek altın ise...

Altının gramı 131 liranın üzerini gördü! Çeyrek altın ise...

Altının gram fiyatı, hafta başından bu yana etkili olan yükseliş eğilimini bugün de sürdürerek 131 liranın üzerini test etti.

Altının gram fiyatı hafta başından bu yana devam eden yükselişi ile bugün 12 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 131,03 lirayı gördü. Gram altın, saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 130,7 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 215, Cumhuriyet altını 875 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dün günü yüzde 0,25 artışla 1.142 dolardan tamamlamasının ardından bugün de alış ağırlıklı bir seyir izleyerek 1.150 dolar seviyesine çıktı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Analistler, ABD'de 20 Ocak 2017 tarihinde başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizliklerin son bir haftada güvenli liman olarak görülen altına talebi artırdığını belirtiyor.

Teknik açıdan 1.150 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.180 dolar direncinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, olası düşüşlerde ise 1.139 dolar seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Küresel piyasalar dalgalı bir seyir izliyor

Küresel piyasalar, yılın son iki işlem gününe girilirken düşük işlem hacmiyle karışık bir seyir izliyor.

Noel tatilini yılbaşı tatili ile birleştiren yatırımcıların etkisiyle küresel piyasalarda işlem hacimleri çok düşük seviyelere gerilerken, pay piyasalarında karışık bir görünüm izleniyor.

Uluslararası piyasalarda, üreticilerin petrol arzında sınırlama konusunda anlaşacağı ile ilgili iyimserliğin artmasıyla petrol fiyatları yükselişe geçerken, 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı koltuğuna oturacak Donald Trump'ın izleyeceği politikalara ilişkin belirsizliklerin etkisiyle güvenli liman olarak görülen altının ons fiyatı da değer kazandı.

Brent petrol dün yükselişini üst üste 4'üncü işlem gününe taşıyarak 56,5 doları görmesinin ardından bugün Asya piyasalarında 55 - 57 dolar bandında dalgalı bir seyir izliyor. Altının ons fiyatı ise bugün yüzde 0,5 artışla 1.150 dolar sınırında işlem görüyor.

Haberin Devamı

Dün ABD'de pay piyasalarında zayıf işlem hacimli de olsa düşüş eğilimi dikkati çekti. Dow Jones endeksi yüzde 0,56, S&P 500 endeksi yüzde 0,84 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,89 değer kaybetti.

Avrupa tarafında pay piyasalarında yatay bant içinde dalgalı bir seyir izlenirken, avro/dolar paritesi dün yüzde 0,5 azalışla 1,04 sınırına gerilemesinin ardından bugün yükselişe geçti ve 1,0460 seviyesinde dengelendi.

Bugün Asya'da, değerlenen yenin negatif etkilediği Japonya'da Nikkei 225 endeksi kapanışa yakın yüzde 1,4 değer kaybetti. Dolar/yen paritesi saat 09.00 itibarıyla 116,7 ile yaklaşık 2 haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Çin'de Şanghay Bileşik endeksi de yatay seyrediyor.

Yurt içinde, dün dolar kurundaki yükseliş eğilimine karşın Borsa İstanbul'da alış ağırlıklı bir seyir izlendi. BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,11 yükselişle 77.548 puandan tamamlarken, dolar/TL 3,55'i görmesinin ardından 3,5360 seviyelerinde dengelendi.

Analistler, piyasalarda düşük işlem hacimli dalgalı seyrin yılın son iki işlem gününde de devam edebileceğini belirterek, bugün yurt içinde ekonomi güven endeksi, ABD'de ise haftalık işsizlik başvuruları ve toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, aralık ayı Ekonomi Güven Endeksi

11.00 Türkiye, kasım ayı yabancı ziyaretçi sayısı

16.30 ABD, kasım ayı toptan eşya stokları

16.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları