Gazete Vatan Logo

Altın ve dolar fiyatı yükselişe geçti! En güncel fiyatlar 19 Temmuz Salı

Altın ve dolar fiyatındaki dalgalı kur devam ediyor. Son yaşanan olayların ardından tavan yapan dün ise düşüşte olan altın ve dolar fiyatlarında bugün durum ne? İşte tüm ayrıntılarıyla altın ve dolar fiyatındaki son durum...

Altın ve dolar fiyatı yükselişe geçti! En güncel fiyatlar 19 Temmuz Salı

Kapalıçarşıda altın ve dolar fiyatı bugün kaç liradan işlem görüyor? Son derece kritik olayların yaşandığı son günlerde Kapalıçarşıda altın ve dolar fiyatı oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Peki önümüzdeki günlerde altın ve dolar fiyatı ile ilgili tahminler neler? En güncel altınv ve dolar fiyatları haberimizde yer alıyor...

EN GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Mehmet Şimşek Panik Yok Dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye yapılan darbe girişimi sonrasında katıldığı TV yayınında gündeme ve para piyasalarına dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında yaşanan gelişmeler sonrasında panik ve kaos ortamı yaşanmasına gerek olmadığını belirten Mehmet Şimşek, yaşanan bu olay ile Türkiye'de demokrasinin güçlendiğinin de ortaya çıktığını ifade etti.

Darbe girişimi sonrasında Euro ve Dolar fiyatının birdenbire fırlaması üzerine Mehmet Şimşek, Türkiye’de makro ekonomik temellerin sağlam olduğunu ifade etti. Türk halkının darbe girişimine karşı direnerek ve milli iradeyi ön plana çıkararak büyük bir başarı sağladığının da altını çizen Mehmet Şimşek, para politikası anlamında da panik havasının yaratılmaması gerektiğini ifade etti. Mehmet Şimşek, hızlı bir şekilde işlerin başına dönüldüğünü ve her şeyin kontrol altında olduğunu belirterek, bu olaylar sonrasında Türkiye'de demokrasinin daha da güçlendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kendisine yöneltilen erken seçim ile ilgili sorulara da yanıt vererek, yeni dönemde erken seçim ile ilgili herhangi bir şey görmediğini ifade etti. Ayrıca Mehmet Şimşek yaşanan gelişmeler sonrasında, para piyasasında son durumu değerlendirmek adına Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun büyük ihtimal ile bugün toplanacağını da ifade etti.

Darbe Girişimi Sonrasında Türk Lirasında Son Durum
Türkiye para piyasası, siyasi ortamda yaşanan ‘darbe girişimi’ ile adeta tabana çakıldı! Darbe girişiminin millet iradesi ile geri püskürtülmesinin ardından hızlı bir ralliye giren Türk Lirası, kayıplarının bir kısmını kısa sürede geri aldı.
Para politikasında tüm gözler, haftanın ilk işlem gününde Türk Lirasının değerine çevrilmişti. Darbe girişimi sonrasında ilk iş günü olan Pazartesi gününde, Türk Lirası yaşadığı değer kayıplarının bir kısmını geri aldı.
Piyasaların ilk işlem günü olan Pazartesi günü, Cuma günü piyasaların kapanmasına son anlar kala yaşanan darbe girişiminin etkileri ile yaşanan kayıplar, piyasaların açılış günü olan Pazartesi gününün erken saatlerinde yaşadığı kayıpların bir kısmını geri aldı.
Hisse senetleri ve tahviller ise, darbe girişiminin ardından piyasaların ilk açılış günü olan pazartesi gününün ilk işlem saatlerinde düşüşe geçti.
Türk Lirasının son durumuna baktığımızda; Türk Lirası %2 oranında bir değer kazanarak, Türkiye yerel saati ile saat 11:40'da 2.9510 seviyesine kadar düştü.
Türk Lirası hatırlanacağı gibi tankların Ankara ve İstanbul sokaklarına çıktığı ve cuntacıların ülkenin kontrolünü ele geçirdiklerini iddia ettikleri Cuma gününde %4.6 oranında bir değer kaybı yaşamıştı.
Cuma günü yapılan ‘darbe girişimi’ Türk Lirası'nın son sekiz yıllık periyot içerisinde en hızlı kaybını yaşamasına neden oldu. Londra'da Commerzbank AG analisti Tatha Ghose Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrasında Türk para politikasını değerlendirdiği açıklamasında, darbe girişiminin ekonomiye uzun dönemli zararını değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi. Ünlü para analisti, fiyatların muhtemelen bir süre volatil kalacağını ancak bu süreç sonrasında yatırımcılar için bir alım fırsatı doğacağını da belirtti.

Haberin Devamı