Gazete Vatan Logo

Altın Palmiye sahibini buldu

Bu yıl 68'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali, Altın Palmiye ödülünün sahibini bulmasıyla sona erdi. Geçtiğimiz yıl Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu"na verilen Altın Palmiye ödülüne bu sene Fransız yapımı Dheepan layık görüldü.

Dünya sinemasının en önemli etkinliklerinden birisi olan Cannes Film Festivali, bu akşam düzenlenen ödül töreniyle 11 günlük maratonun sonuna geldi. Bu sene ödülleri toplayan ülke, festivalin ev sahibi Fransa oldu.

Altın Palmiye: Yönetmenliğini Jacques Audiard’ın üstlendiği Dheepan filmi / Fransa

Büyük Jüri Ödülü: Saul Fia / Macaristan

En İyi Yönetmen: The Assassin filmiyle Hou Hsiao-hsien / Tayvan

En İyi Erkek Oyuncu: The Measure of a Man filmindeki rolüyle Fransız aktör Vincent Lindon

En İyi Kadın Oyuncu: Ödülü Mon Roi filmindeki rolüyle Fransız oyuncu Emmanuel Bercot ve Carol filmindeki rolüyle ABD’li oyuncu Rooney Mara bölüştü.

En İyi Senaryo: Chronic filminin senaristi ve yönetmeni Michael Franco / Fransa

Jüri Ödülü: Yorgos Lanthinos’un yönetmenliğini üstlendiği The Lobster / Yunanistan

En İyi Kısa Film: Wave 98 / Lübnan

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen festival, 13 Mayıs’ta başrolünü Fransız oyuncu Catherine Deneuve'un oynadığı Emmanuelle Bercot'un "La Tete Haute" filminin gösterimiyle açıldı.

27 yıl aradan sonra ilk kez kadın bir yönetmenin filmiyle perdelerini açan Cannes, İngiliz yazar Shakespeare’in ünlü eserinden beyazperdeye uyarlanan ‘Macbeth’ filmiyle perdelerini kapattı.

Cannes 2015’te Altın Palmiye için 19 filmin yarıştı;

Haberin Devamı

"Sicario : Denis Villeneuve, The Sea of Trees : Gus Van Sant, Louder Than Bombs : Joachim Trier, Youth : Paolo Sorrentino, Saul Fia : Laszlo Nemes, Mia Madre : Nanni Moretti, Mon Roi : Maiwenn, The Lobster : Yorgos Lanthimos, Macbeth : Justin Kurzel, Umimachi Diary : Hirokazu Kore-Eda, Shan He Gu Ren : Jia Zhang-Ke, Nie Yinniang : Hou Hsiao Hsien, Carol : Todd Haynes, Il Racconto Dei Racconti : Matteo Garrone, Margurite et Julien : Valerie Donzelli, La Loi du Marche : Stephane Brize, Dheepan : Jacques Audiard."

Juride kimler vardı?

Bu yıl ünlü yönetmen kardeşler Joel ve Ethan Coen’in başkanlık ettiği festivalin jürisinde; Fransız oyuncu Sophie Marceau, Kanadalı sinemacı Xavier Dolan, İngiliz oyuncu Sienna Miller, Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, İspanyol oyuncu Rossy de Palma, Malili şarkıcı Rokia Traore ile Amerikalı aktör Jake Gyllenhaal yer alıyordu.(Radikal)

Haberin Devamı