Gazete Vatan Logo
Magazin Altın Palmiye’nin yıldızı belli oldu

Altın Palmiye’nin yıldızı belli oldu

Bu yıl 71’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın yönettiği “Manbiki Kazoku” (Bir Aile İşi) adlı film kazandı

Altın Palmiye’nin yıldızı belli oldu

Fransa’nın Cannes kentinde 9 Mayıs’ta başlayan festivalin kapanış programı ve ödül töreni Festival Sarayı’nda düzenlendi. En iyi filme verilen “Altın Palmiye” ödülüne Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın yönettiği “Manbiki Kazoku” (Bir Aile İşi) filmi layık görüldü. Festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülü, Kazak yönetmen Sergei Dvortsevoy’un yönettiği “Ayka” filmindeki rolüyle Samal Yeslyamova’ya verilirken, en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi “Dogman” filmindeki rolüyle İtalyan aktör Marcello Fonte oldu.

‘Tecavüze uğradım’

Ödül töreninde sahneye çıkan İtalyan aktris Asia Argento, 1997 yılında ABD’li yapımcı Harvey Weinstein tarafından festival sırasında tecavüze uğradığını söyleyerek, “Aranızda kadınlara karşı yakışıksız davranışlarda bulunmuş olanlar var ve kimler olduğunu biliyoruz. Bu cezasız kalmayacak” diye konuştu. Cate Blanchett’ın başkanlığını üstlendiği festival jürisinde Chang Chen, Ava DuVernay, Robert Guediguian, Khadja Nin, Lea Seydoux, Kristen Stewart, Denis Villeneuve ve Andrey Zvyagintsev yer aldı.

Haberin Devamı

71. Cannes Film Festivali ödülleri
Altın Palmiye: Hirokazu Kore-eda, (Manbiki Kazoku)
Büyük Ödül, Spike Lee, (Blackkklansman)
En İyi Yönetmen, Pawel Pawlikowski, (Cold War)
En İyi Erkek Oyuncu, Marcello Fonte, (Dogman)
En İyi Kadın Oyuncu, Samal Yeslyamova, (Ayka)
Juri Özel Ödülü, Nadine Labaki, (Capharnaüm)