Gazete Vatan Logo
Magazin Altın Koza başladı!

Altın Koza başladı!

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 17'nci Altın Koza Uluslararası Film Festivali’nde, film gösteri başladı. 7 gün sürecek festival boyunca 205 film 442 gösterimde halkla buluşacak.
M1 Alışveriş Merkezi’ndeki Cinebonus, Metropol Sinemaları, Ariplex Sinemaları, Büyükşehir Tiyatro Salonu ile Adana Kültür Sanat Merkezi’ndeki salonlarda ilk gün sinemaseverler ‘Kor ve Ateş Yılları’, ‘Adı Vasfiye’, ‘Teyzem’, ‘Leyla’nın Doğum Günü’, ‘Hatıralar Limanı’, ‘Aile Hayatı’, ‘Asiye Nasıl Kurtulur’, ‘Dürbünümde 1001 İstanbul’, ‘Korkuyorum Anne’, ‘Ah Güzel İstanbul’, ‘Düşleri Filme Almak’, ‘5 Vakit’, ‘Kaç Para Kaç’, ‘Dünyanın En Mutlu Kızı’, ‘Takiye Allah Yolunda’, ‘Benny’nin Videosu’, ‘Oh Moon 100’, ‘Madenisu 100’, ‘Kosmos 122’ ve ‘Julia’nın Kayboluşu’ adlı filmleri ücretsiz izledi. Vatandaşlar, film tanıtımlarının daha yaygın yapılması gerektiğini belirtti.
Festivalin resmi açılışı yarın Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ‘Piyanosu Olmayan Kadın’ adlı film ile yapılacak.

OKULLARA SİNEMA

‘Okullar Sinemada Sinema Okullarda’ etkinliğinde 50 bin öğrenci film izleme şansı bulacak. İlköğretim düzeyinde 54, lise düzeyinde 16 okulun öğrencileri belediye otobüsleriyle sinema salonlarına götürülecek. Festival kapsamında, Huzurevinde ve mahallelere kurulacak mobil sinemalarda film gösterimleri yarın başlayacak. Bu arada, görme ve işitme engellilere yönelik de festival kapsamında sinema gösterimleri gerçekleştirilecek.

ALTIN KOZA İÇİN 10 FİLM YARIŞIYOR

8.5 milyon lira bütçeli festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Altın Koza heykelciğini almak için 10 film yarışacak. Toplam 445 bin lira para ödülü dağıtılacak bu yarışmada Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’, Onur Ünlü’nün ‘Beş Şehir’, Atıl İnaç’ın ‘Büyük Oyun’, Nesli Çölgeçen’in ‘Denizden Gelen’, Hakan Algül’ün ‘Eyvah Eyvah’, Selim Demirdelen’in ‘Kavşak’, Zeki Demirkubuz’un ‘Kıskanmak’, Levent Semerci’nin ‘Nefes/Vatan Sağolsun’, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un ‘Orada’ ve Ümit Ünal’ın ‘Ses’ isimli filmleri yarışacak. Dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopoulos’un ’Onur Konuğu’ olduğu festivalde Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması da yapılacak. Oyuncu Müjde Ar ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’a ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verilecek.

GÖKSEL VE SİBEL CAN KONSERİ

Altın Koza’nın müzik etkinliklerinde iki ücretsiz halk konseri var. Şarkıcı Göksel, 21 Eylül akşamı Hayal Park alanında konser verecek. 22 Eylül’de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’ndaki Sinema Dayanışma Gecesi’nde ise Sibel Can sahne alacak. Onur Ödülleri töreninde Erol Evgin, büyük ödül töreninde Zuhal Olcay sevilen şarkıları seslendirecek.

Haberin Devamı