Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor! Dolar kuru güne nasıl başladı!

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından oldukça merak ediliyor. Dalgalı seyrini sürdüren altın fiyatları kadar dolar fiyatları da yatırımcı tarafından merak ediliyor. Peki altın fiyatları ve dolar fiyatları için uzmanlar ne diyor? İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor! Dolar kuru güne nasıl başladı!

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Yatırımcıyı üzen hediyelik alacak vatandaşları sevindiren altın fiyatlarındaki düşüşle Kapalıçarşı'da altın kaç liradan işlem görüyor? Dolar fiyatlarıda bu günlerde 3 lira bandını zorluyor. İşte altın fiyatları ve dolar fiyatlarındaki son durum...

EN GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altın 126,48 liradan, 22 ayar bilezik 115,41 liradan, cumhuriyet altını 843,00 liradan, tam altın 855,75 liradan, yarım altın 413,95 liradan, çeyrek altın 206,98 liraadn işlem görüyor...

Amerikan doları 2,9387 Euro ise 3,3322 liradan işlem görüyor...

Altın frene bastı

Altın, Fed Başkanı Yellen`ın bu hafta yapacağı konuşma öncesi bir haftanın en düşük seviyesi yakınında tutundu.

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek için Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü yapacağı konuşmaya çevirmeleri ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın, Pazartesi günü ons başına 1,339.09 dolar ile 12 Ağustos'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra 1,337.73 dolara geldi. Metal son iki günde yüzde 1 kaybetti.

Haberin Devamı

Altın bu yıl, Fed para politikasını daha da sıkılaştırmaktan kaçınması ve buna bağlı olarak, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan metalin cazibesinin artmasının etkisiyle yüzde 26 yükseldi. Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşma, Fed yetkilileri Stanley Fischer ve William Dudley'in şahin yorumları ve John Williams'ın Eylül ayı toplantısının "oyunun içinde" olduğunu işaret etmesinin ardından yakından izlenecek. Vadeli işlem verileri, Fed'in Aralık ayında faiz artırma olasılığını yüzde 51 olarak işaret ediyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Değerli metaller bu hafta biterken Yellen'ın aypacağı konuşma öncesi biraz gevşek" dedi.

Dolar güne nasıl başladı?
Merkez Bankası`ının açıklamaları öncesi dolar/TL yeni güne 2.93 seviyesinden açılış yaptı. Euro/TL ise 3.32`den işlem görüyor.
Dün piyasaların dalgalı seyretmesiyle beraber gün içinde 2.95'in üzerini test eden dolar/TL, Merkez Bankası'nın yapacağı açıklama öncesi yeni güne 2.93 seviyesinden açılış yaptı.
Euro/TL ise 3.32'den işlem görüyor.
Dün dolar/TL 2.94, euro/TL ise 3.33 seviyesinden günü kapatmıştı.

Haberin Devamı