Gazete Vatan Logo

Altın Fiyatlarında Son Durum Ve Dolar Euro Kuru Ne Kadar Oldu

Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altın fiyatları nereye gidiyor? Dolar daha ne kadar yükselecek? Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecekmi? Haberimize göz atın...

FED’in yaptığı Dolar ile ilgili tasarruf sonucunda yükselişe geçen ve yatırımcısını sevindiren altın, yüzde 0.7 ve 0.8’lik yükselişler arasında seyrediyor. Uzmanların yakından takip ettiği ve faizlerle ilgili tartışmaların yaşandığı bu dönemde altının yükselişinin devam etmesi bekleniyor. Altının Türkiye’de yoğun talep görmesi ve yüksek piyasa hacmine sahip olması nedeniyle küçük artış ve inişlerden dahi çabuk etkilenen piyasalarda vatandaşlar da önünü göremediği için tedirginlik yaşıyor.

ALTIN FİYATLARINI ÖĞREN DOLAR KURU EURO KURU

Piyasada Belirsizlik Yaşanıyor!

Altındaki bu hareketlilik bir yandan da piyasada durgunluk yaratmış durumda. Öyle ki yatırımcılar da ne yapacağını kestiremez durumda. Altının yükselişinin sürmesi ile hiçbir şekilde altın alımı yapılmazken, altın bozdurma konusunda da vatandaşlar beklemede. Zira yükselişin süreceği yönündeki düşünceler nedeniyle elinden altını çıkarmayan vatandaş doğru zamanlamayı bekliyor. Bu durum da altın piyasasında ülkemizde durgunluğun yaşanmasına yol açıyor.

Uzmanlar Uyarıyor!

Uzmanlar altındaki bu hareketlilik nedeniyle vatandaşların çok fazla işlem yapmaması gerektiği konusunda uyarılar yaparken, altının her zaman uzun vade yatırım aracı olarak kabul edilmesi istendi. Bu bakımdan dönemsel olarak yükselme ve alçalmaların dikkate alınmaması gerektiği hatırlatılırken, altın alım konusunda kayıp yaşanmaması için işçiliği az, satışta size zarar ettirmeyecek altın modellerinin tercih edilmesi istendi.

Serbest Piyasada Altın Fiyatları

Anlık olarak işlem gören ve değişen altın fiyatları, işlem yapmak isteyenlerin kesinlikle yakından takip etmesi gereken bir durum. Öyle ki özellikle hareketli dönemlerde yapılacak alım ve satımlarda daha karlı olmak için doğru zamanın tespit edilmesi gerekiyor. Özellikle yüksek miktardaki altın alım ve satımlarında, piyasa analizi yaparak doğru zamanı tespit edebilir, karlı bir alışveriş yapabilirsiniz. Altın fiyatlarında son durum ise şöyle, 24 ayar altın fiyatı 99.2 alış, 99.69 satış, 22 ayar altın fiyatı 90.27 alış, 91.32 satış, 14 ayar altın fiyatı 57.54 alış, 58.32 satış, çeyrek altın fiyatı 162.73 alış, 173.00 satış.

Haberin Devamı