Gazete Vatan Logo

Altın Fiyatlarında Son Durum?

Kapalıçarşı’da altın fiyatlarında genel anlamda bir düşüş hakim. Çeyrek altın fiyatı, piyasaya giriş yaptığı fiyatında altına düşerken, 160 Lira’nın altından işlem görmeye başladı. Tam altın ise 654 lira olurken, altındaki hareketlilik için uzmanlar dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor. İşte altın fiyatlarında son durum.

Günlerden beri beklenen kararın açıklanması ile birlikte altının gidişatı da belli oldu. Merkez Bankası tarafından faiz ile ilgili verilen kararın ardından hem Dolar’da hem de altında bariz bir düşüş meydana geldi. Bu açıklamanın ardından düşüş yaşayan altın, son üç ayın en düşük fiyatlarına indi. Yatırımcılar bu fırsatı kaçırmamak için altına talepte bulunurken, Merkez Bankası’nın kararı özellikle Dolar üzerinde çok etkili oldu.

ALTIN FİYATLARI

DOLAR KURU

EURO KURU

Altın Piyasası Düştü!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda da altın kilogramında yaklaşık 1.5 TL’lik bir düşüş gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde altının kilogramı 97 Bin 350 TL civarından işlem görürken, bu düşüşün ardından 96 Bine kadar geriledi.

Altında Son Fiyatlar Nasıl Oldu?

Altın fiyatlarında yaşanan son düşün ardından fiyatlar da belli oldu. Bu fiyatlara göre Cumhuriyet Altını satış rakamı 648,21 TL, yarım altın satış rakamı 315,45 TL, çeyrek altın satış rakamı 157,73 TL, Reşat altını 667,82 TL, ata çeyrek 162,77 TL, ata yarım 325,55 TL ve ata tam 644,35 TL’den satılıyor.

Haberin Devamı

Merkez Bankası’nın bu açıklamasını ardından altında yaşanan bu düşüşün ne kadar süreceği merak edilirken, gözler FED’in faiz kararına çevrildi. Öyle ki Dolar’ın düşmesinin ardından FED tarafından bu konuda bir adım atılmasına kesin gözüyle bakılırken, yapılacak açıklama ve faiz işlemlerinin ardından piyasalardaki hareketlenmenin devam etmesi bekleniyor.

Altında Son Durum Ne Olacak?

Piyasalarda yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, genel durum değerlendirmesi yaparak, altının gidişatı hakkında yorumlarda bulundu. Buna göre altını gidişatında düşüş önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenirken, uzmanların altın alım ve satım işlemlerinde piyasanın durulmasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Bu bakımdan elinde altın olan kişilerin karlı bir alım satış yapması için uygun zamanı beklemesi gerekiyor.