Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarına Brexit etkisi

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu: "Dün 198 lira olan çeyrek altın sabah saatlerinde 210 liradan alıcı bulurken, gün içinde fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz"

Altın fiyatlarına Brexit etkisi

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde karar çıkmasının ardından altın fiyatlarının yükseldiğini belirterek, "Dün 198 lira olan çeyrek altın, sabah saatlerinde 210 liradan alıcı buldu. Gün içinde fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz." dedi.

Çavuşculu, İngiltere’nin AB'den ayrılma kararının ardından altın fiyatlarındaki hareketliliğe ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Altının yıla hareketli başladığını, bu yılın başında 180 lira ile satılan çeyrek altının hızla yükselişe geçtiğine işaret eden Çavuşculu, "Çeyrek altın, bu yıl 16 Mayıs ve 16 Haziran'da 208 lirayla en yüksek seviyeye yükseldi. İngiltere'de dün yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar çıkmasıyla dün 198 lira olan çeyrek altın, sabah saatlerinde 210 liradan alıcı buldu." diye konuştu.

Referandumdan ayrılık kararı çıkmasının ardından dün 1.264 dolar olan altının ons fiyatının da 1.320 dolara yükseldiğini ifade eden Çavuşculu, "Kararın etkisiyle güne yükselişle başlayan altının fiyatının daha da yükselmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Çavuşculu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ocak ayında 180 lira civarında seyreden çeyrek altın, şubatta 190, martta 200, nisanda 195, mayısta 205 lira oldu. Haziran ayı başında 195 liraya satılan çeyrek altın, bugün itibarıyla 210 liradan alıcı buldu. Ay sonunda uluslararası piyasadaki gelişmelerin yansımalarına bağlı olarak çeyrek altının fiyatının 220 liraya, altının onsunun ise 1.400 dolara kadar yükselmesini bekliyoruz. Kararın ardından Birleşik Krallık'ta yaşanacak değişimler de fiyatlara yansıyacak."