Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları yükselişine devam ediyor! Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları hafta açılışı ile beraber yakaladığı yükseliş trendini devam ettiriyor. Peki Kapalıçarşı'da altın fiyatları kaç lira oldu? Uzmanlar altın fiyatlarına ilişkin hangi tahminlerde bulunuyorlar? İşte en güncel altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarındaki son durum haberimizde yer alıyor...

Altın fiyatları yükselişine devam ediyor! Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları hızlı yükselişini sürdürüyor. Günün açılışı ile beraber yatırımcısının yüzünü güldüren altın fiyatları kaç lira oldu? Düğün sezonunda hediyelik alacak olan vatadanşları ise çeyrek altın fiyatları yakından ilgilendiriyor. İşte en güncel altın fiyatları ve çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet altın fiyatlarındaki son durum tüm detaylarıyla haberimizde...

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Altın fiyatları Kapalıçarşı'da 127,17 lira, çeyrek altın 206,45 lira, yarım altın 412,89 lira, tam altın 853,57 lira, cumhuriyet altını 839,00 lira, 22 ayar bilezik 115,16 liradan işlem görüyor.

Dolar kuru ise 2,9272 liradan, Euro 3,2953 liradan işlem görüyor.

Altın yükselişe devam etti

Altın, Fed faiz artırımına ilişkin beklentilerin zayıflaması ardından kaydettiği kazançlarını genişletti.

Altın, Haziran'dan bu yana kaydettiği en güçlü günlük yükselişinin ardından kazançlarını genişletti ve Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azalmasına bağlı olarak doların zayıflamasıyla yaklaşık üç haftanın zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü

Haberin Devamı

Spot piyasada işlem gören altın, Salı günü yüzde 1.7 yükselmesinin ardından, Bloomberg verilerine göre Singapur saatiyle 11:29'da onz başına 1,352.16 dolar seviyesinden işlem gördü.

Değerli metal, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azalmasıyla, bu yılki kazançlarını artırdı. Institute for Supply Management'in ABD imalat dışı sektörler endeksinin Şubat 2010'dan beri en düşük seviyesine gerilemesi faiz beklentisinin azalmasında etkili oldu.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, “ABD Doları altın fiyatlarının yönü konusunda kilit unsur olmaya devam ediyor. ABD dışı veriler Fed'in duruşunda büyük bir ihtimalle bir değişiklik olmayacağı yönünde. Bu nedenle ABD Doları bir miktar zayıflayabilir ve altın, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) öncesi yükselebilir” şeklinde görüş bildirdi.

Borsa güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul`da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,28 yükselişle 78.210,75 puandan başladı.
Açılışta, BIST 100 endeksi 215,96 puan artarken bankacılık endeksi yüzde 0,37, holding endeksi yüzde 0,28 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran 0,87 ile "kimya, petrol, plastik", en çok gerileyen ise yüzde 0,56 ile "metal ana sanayi" oldu.
Dün ABD'de açıklanan verilerin beklentilerin altında kalmasının ardından güçlenen alışlarla 78.000 puanın üzerini test eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 artışla bu seviyenin hemen altında 77.994,79 puandan tamamladı.
Analistler, yarın açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları öncesinde artan teşvik beklentilerinin pay piyasalarını pozitif etkilediğini belirterek, bu akşam ABD'de açıklanacak Bej Kitap Raporu ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini ifade ediyor.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 78.400 ve 79.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getiren analistler, olası düşüşlerde ise 76.500 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini tahmin ediyor.

Haberin Devamı