Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları yükselişe geçti! Dolar fiyatları kaç lira oldu?

Altın fiyatları tırmanışına devam ediyor. Geçen hafta yaşadığı düşüşle yatırımcısını üzen altın fiyatları bu hafta başından itibaren toparlanma sinyalleri veriyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarının geleceğiniz nasıl yorumluyorlar? İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları yükselişe geçti! Dolar fiyatları kaç lira oldu?

Altın fiyatları Kapalıçarşı'da güne nasıl başladı? Yatırımcıların gözü kulağı altın fiyatlarındaki değişimleri takipte. Uzman yorumları ve tüm detayların yer aldığı haberimizden en güncel altın fiyatlarına ulaşabilirsiniz...

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının gram fiyatı 125,64 liradan, 22 ayar bilezik 114,78 liradan, cumhuriyet altını 834,00 liradan, tam altın 850,59 liradan, yarım altın 411,55 liradan çeyrek altın ise 205,28 liradan işlem görüyor...

Amerikan doları 3,0777 liradan, Euro 3,4013 liradan işlem görüyor...

Altın yükselişini sürdürdü

Altın, Fed`in para politikasını yavaş sıkılaştıracağı beklentisi ile iki günlük kazancını korudu

Altın, Fed'in para politikasını kademeli olarak sıkılaştırma taahhüdüne bağlı kalacağı beklentisi ile doların zayıflaması ve yatırımcıların Çin'in büyüme rakamını hazmetmesi ile birlikte, iki günlük kazancını korudu.

Altının onsu yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,264.87 dolara kadar çıktıktan sonra 1,262.76 dolara geldi. Metal önceki iki günde, doların yedi ayın en yüksek seviyesinden gevşemesi ile birlikte yüzde 0.9 yükseldi.

Haberin Devamı

Altın bu yıl, kısmen Fed'in faiz artırımlarını beklemeye almasından dolayı yüzde 19 ralli yaptı. Salı günü açıklanan veriler, ABD'de yaşam maliyetinin (tüketici fiyatları) Eylül'de son beş ayın en hızlı artışını gerçekleştirdiğini ve volatil gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek tüketici fiyatlarının ise beklentinin gerisinde kaldığını gösterdi. Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimali, bu verilerin ardından, dünkü seviyesi olan yüzde 66'dan yüzde 63'e geriledi. Çin ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 6.7 büyüyerek, istikrarlı seyrini sürdürdü.

Phillip Futures Pte analisti Zhou Shiwei, "Aralık ayında faiz artırımına gidileceği beklentisi çok yüksek ve bu yüzden, dolar zayıf ekonomik verilerden ya a ABD başkanlık seçimlerinden sürpriz bir sonuç çıkmasından dolayı zayıflarsa, altının sıçrama yapması için alan mevcut" dedi.

Çin'de, Şanghay Altın Borsası'dan işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı fazla değişmeyerek 274.90 yuanda (ons başına 1,269 dolar) kaldı.

Haberin Devamı

Küresel piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.2 yükselirken, platin fazla değişmedi ve palladyum yüzde 0.9 tırmandı.

Dolarda geri vites
Dün akşam saatlerinde yükselişe geçip yeni zirveyi belirleyen dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Dün 3.12 sınırına dayanan kur şu anda 3.09`dan işlem görüyor. Euro/TL ise 3.39`dan işlemde
Merkez Bankası'ndan faiz indirim beklentisi ve ABD'den gelen enflasyon verisiyle dün yükselişe geçen dolar/TL, akşam saatlerinde 3.1141'i görerek yeni zirveyi belirledi. Daha sonrasında gevşeyen kur, günü 3.10 seviyesinde tamamladı.
Dolar/TL yeni güne 3.09 seviyesinden açılış yaptı. Kur saat 07:42 itibariyle 3.0958'den işlem görüyor.
Euro/TL ise 3.39'dan işlem görüyor.