Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları yükselişe geçti! Dolar fiyatları kaç lira oldu?

Altın fiyatları güne nasıl başladı. Haftanın kapanışında kritik bir eşikten geçen altın fiyatlarındaki yükseliş beklenen ölçüde mi gerçekleşti. Uzmanlar altın ve dolar fiyatları için ne öngörüyorlar? İşte dolar fiyatlarındaki ve piyasalardaki son durum...

Altın fiyatları yükselişe geçti! Dolar fiyatları kaç lira oldu?

Dolar fiyatları 3 lira seviyesine geldi. Yatırımcıların oldukça merak ettiği altın fiyatları ve dolar fiyatlarında son durum ne oldu? Uzmanlar altın ve dolar fiyatlarındaki son durumu ve geleceği nasıl yorumluyorlar? İşte dolar fiyatları ve altın fiyatlarındaki ayrıntılar...

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının gram fiyatı 127,92 liradan, 22 ayar bilezik 115,94 liradan, cumhuriyet altını 848,00 liradan, tam altın 859,41 liradan, yarım altın 415,72 liradan çeyrek altın ise 207,86 liradan işlem görüyor.

Amerikan doları 3,0000 liradan, Euro 3,3689 liradan işlem görüyor.

Dolar kritik seviyenin üzerinde!

Piyasalar, Almanya`nın en büyük bankası Deutsche Bank`ın mali durumuna ilişkin endişelerden dolayı tedirgin. Dolar 3 TL`yi aştı, Euro 3.36 seviyesinde bulunuyor.

Uluslararası piyasalar, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın mali durumuna ilişkin endişelerden dolayı stres altında. Dolar/TL 3 lira sınırını aştı. Kur saat 09:05 itibariyle 3.0020'den işlem görüyor. Euro/TL ise 3.36'dan işlemde.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanlığı, Deutsche Bank'ın gerçekleştirdiği konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetlerine bağlı iddialarda uzlaşma bedeli olarak 14 milyar dolar talep etmişti. Adalet Bakanlığı'nın talep ettiği rakam Deutsche Bank'ın ayırdığı karşılığın yaklaşık iki katına denk geliyor. Banka ise bu durumda sermaye artırımıan gidebilir ya da devletten kurtarma talep edebilir.

Altın yükselişe geçti
Altın, Deutsche Bank`a ilişkin endişelerin güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonrası yükseldi.
Altın, Deutsche Bank AG'nin mali durumuna ilişkin endişelerin hisse senetlerine satış getirmesi ve bunun sonucu güenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması sonucu, üçüncü çeyreğin son gününde yükseldi.
Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,324.34 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:18'de 1,323.90 dolara geldi. Altın böylelikle son dört günde ilk kez değer kazandı ve bu haftaki kaybını yüzde 1'e daralttı.
Traderlar, Bloomberg'de çıkan Deutsche Bank ile iş yapan 10 hedge fonun pozisyonlarını azalttığı şeklindeki haberin ardından finans sektörünün sağlığına ilişkin endişelerin artması ile birlikte güvenli liman arıyorlar. Deutsche Bank hisseleri ABD'deki işlemlerde rekor seviyeye düştü ve Asya'da hisse senedi endeksleri geriledi.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, Deutsche Bank'a ilişkin kaygıların artmasından dolayı güvenli liman alımlarının arttığını belirtti.

Haberin Devamı