Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor!- Güncel altın fiyatları!

Yatırımcıları yakından ilgilendiren altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor. Küresel piyasalarda yaşanan ani değişimler altın fiyatlarında hareketlenmelere sebep oluyor. İşte merak edilen soruların cevapları ve 06.09.2016 tarihli güncel atın fiyatları..

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor!- Güncel altın fiyatları!

İstanbul Kapalı Çarşıda 22 ayar altının gramı 114.16 liradan 24 ayar altının gramı 125.45 liradan Cumhuriyet Ata Lira 832,97 liradan Çeyrek altın ise 202,47 liradan alınıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Altın yatay seyretti

Altın, FED`in eylül ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin azalmasıyla üç günlük kazançlarını korudu.

Altın, ABD'de Eylül ayında gidilebilecek bir faiz artırımına ilişkin beklentilerin düşük kalmasıyla birlikte üç günlük kazançlarını korudu ve altın destekli fonlardaki altın miktarı artış kaydetti.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 07:37'de yüzde 0.04 azalarak onz başına 1,326.98 dolar seviyesinden işlem gördü. Değerli metal, Bloomberg verilerine göre geçtiğimiz üç günde yüzde 1.4 yükseldi.

Altın, ABD büyümesine ilişkin belirsizliğin Fed'in faiz artırımı sürecini ertelemesinde etkili olması ve Brexit oylamasının güvenli varlıklara olan talebi artırmasıyla, bu yıl yüzde 25 yükseldi.

Şanghay'da Huatai Futures Co. analisti Xu Wenya, “Yatırımcılar Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitmesini daha düşük bir ihtimalle fiyatlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Eylül ayı faiz artırımına ilişkin piyasa beklentisi bir hafta önceki yüzde 36'dan yüzde 32 seviyesine geriledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre yatırımcılar altın destekli exchange traded fonlar (ETF) yoluyla 0.6 ton altın alımı gerçekleştirdi.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye’de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.