Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? Kapalıçarşı 1 Ekim çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatlarının yeni bir aya ve haftaya nasıl başladığı merak ediliyor. Yatırımcılar Kapalıçarşı'da çeyrek altın ne kadar? Sorusunun yanıtını arıyor. Eylül ayı altın fiyatları değerlendirmesi de haberimizde yer alıyor.

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? Kapalıçarşı 1 Ekim çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları ne kadardan alıcı buluyor? Kapalıçarşı'da gram 230,37 liradan çeyrek altın ise 377,57 liradan satıldı. Genel olarak Eylül ayında altın fiyatları %8 gerileme yaşadı. İşte değerlendirmeler...

Altında düşüş devam ediyor
Gözler bu hafta açıklanacak enflasyon verisine çevrilmişken altında düşüş devam ediyor. Geçen hafta sert düşen altın fiyatları yeni haftaya da gerileyerek başladı.
Geçen hafta hem ons altın hem de dolar/TL'deki düşüşün etkisiyle yüzde 4,4 değer kaybeden altının gram fiyatı, cuma gününü 231,8 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından 229,9-232,5 lira bandında seyrederken, an itibarıyla yüzde 0,7 azalışla 230 lira seviyelerinden işlem görüyor.
Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 376 lira, Cumhuriyet altını 1.539 liradan satılırken, altının ons fiyatı ise cuma günkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,4 azalışla 1.187,0 dolardan işlem görüyor.
Bu hafta yurt dışında ABD Merkez Bankası üyelerinin açıklamaları, yurt içinde ise enflasyon verisi takip edilecek.

Haberin Devamı